Thord D. Hedengren

När datorspelen kräver tangentbord så är det mekaniskt som gäller. Razers BlackWidow Chroma V2 använder företagets egna switchar vilka kanske inte för alla, men jag gillar dem och de kan få i tyst version vilket jag uppskattar. Tangentbordet är förbaskat trevligt att skriva på men skiner verkligen under spel. Förutom Chroma-ljussättningen så finns det USB-passthrough, vilket betyder två USB-kablar i datorn om du vill använda den, och fem makroknappar. Handledsstödet är fantastiskt och klickar fast med magnet, perfekt för längre spelsessioner. BlackWidow Chroma V2 är min nya favorit för datorspelande.

Skön känsla i tangenterna, USB passthrough, underbart handledsstöd.
Ganska fet USB-kabel.

5/5

Världsklass

Robert Jonsson

Silence – The Whispered World 2 är ett peka- och klicka-spel som, trots det släpps till konsol, fungerar ypperligt att spela med en handkontroll. Silence är en fortsättning på The Whispered World, men jag kan personligen gå i god för att det går utmärkt att spela utan någon förkunskap. Du spelar som Noah (från första spelet) och hans yngre syster Renie, där du växlar mellan de två när du utforskar miljöerna i sagoriket Silence. De ställs inför problem som du måste lösa för att föra storyn vidare, men lösningarna är välbalanserade och logiska. Det är dock inte vad som gör Silence till ett fantastiskt spel, utan det är dess mysiga story och fantastiska karaktärsporträttering. Jag ler hela tiden då jag spelar och vid flera tillfällen brister jag ut i högljutt skratt. Det är svårt att slita sig när jag väl börjar spela och eftersom jag sällan kör fast blir det en stor dos mysknark vid varje speltillfälle. Jag rekommenderar med andra ord Silence till alla, inte bara de som älskar peka- och klicka-spel. Det här är ett spel för de som vill ha en mysig story med mycket värme och humor.

Underbar humor, fantastisk story och logisk problemlösning.
Slutet är svagaste delen i spelet.

4/5

Utmärkt

Maria Sjöberg

Långsökta ledtrådar som tvingar mig att snurra runt i cirklar till dess att jag svimmar. Allt ser likadant ut, helt hopplöst för den som är utan bildminne eller lokalsinne. Det är stundvis så tyst att jag tycker att jag kan höra mina egna hjärtslag. Jag kommer på mig själv med att säga ”vad i helv…” fler gånger när jag spelar Antichamber än vad jag brukar säga när jag ska borra upp tavlor symmetriskt. Är det såhär det känns att förlora förståndet?

Lagom frustrerande logisk ickelogik.
Risk för existentiell kris.

3/5

Bra

Robert Jonsson

Motorsport Manager är ett spel för de som älskar motorsport, i synnerhet Formel 1. Jag skulle faktiskt vilja säga att det är viktigare att du är välbekant med sporten än med managerspel. Spelet ger nämligen en väldigt pedagogisk genomgång om hur du gör inställningarna som förändrar ditt teams attityd, din bils inställningar och vad dina mekaniker håller på att utveckla i verkstaden. Det finns så mycket inställningar som du kan skruva på innan du finner den perfekta balansen. Mycket kommer dock att låta som rena rama grekiskan om du inte är bekant med motorsporten sedan tidigare. Det är därför som du bör vara bekant med motorsporten sedan tidigare. Förstår du vad alla termer betyder får du en större förståelse för vad de påverkar, och då har du onekligen lättare att ta ditt team till framgång i någon av de tre ligorna som du kan välja mellan i början. Om du är ett fan av motorsport så har du den grund som krävs  för att kasta dig in i spelet, men har du dessutom en förkärlek till managerspel så är Motorsport Manager spelet för dig.

Lätt att lära - svårt att bemästra, möjligheten att skräddarsy sin manager (extra bra med olika etnicitet och kön).
Tutorial ger ibland för mycket handhållning, min inre motornörd saknar de riktiga teamen.

3/5

Bra

Thord D. Hedengren

Solitarica är en roguelike med patiens-mekanik. Varje monster du möter har ett antal kort som du behöver bli av med, antingen genom att dra rätt kort från din lek, eller med hjälp av dina besvärjelser. De sistnämnda laddar du upp genom att ta bort kort av rätt typ – vapen, försvar, och så vidare. Med guld och gems (vilka kan köpas, men det är inget måste) uppgraderar du din lek, och ger dig själv en chans att komma till slutet. Trevlig grafik och spelmekanik gör det här till ett lättsamt tidsfördriv, som förstås passar bäst på mobila enheter.

Snyggt och lättspelat med högt omspelsvärde.
Lite fler monster vore önskvärt, antingen får du grinda gems eller köpa dem för reda pengar.

4/5

Utmärkt

Thord D. Hedengren

Oh…Sir! The Insult Simulator handlar om att bygga förolämpningar, helst anpassade efter din motståndares svaga sida. Spelet, som är litet och naggande gott i sin pixelgrafik, spelas i rundor. Välj ett ord från tavlan, sedan väljer din motståndare ett, och så fortsätter det tills du fått ihop en förolämpning. Enkelt och ofta ganska galet, väl lämpat för de mobila plattformarna men kanske lite mindre för de större.

Skön stil, hyfsade karaktärer, tokiga förolämpningar.
Begränsat underhållningsvärde i längden, kort spel.

2/5

Godkänt

Maria Sjöberg

Välkommen till Terratus, en värld där allt är skit. Dina val står mellan pest eller kolera, eller snarare att ingjuta lojalitet eller rädsla i Terratus invånare. Tyranny är uppbyggt på klassiska rollspelselement med djupt beskrivande porträtt, detaljstyrning av din protagonists minsta rörelse i en strid samt statistiska formler för din protagonists egenskaper. För dig som aldrig någonsin har tagit i ett rollspel förut kan det kännas överväldigande. Tyranny är värt alla otajmade attacker och dåliga rustningsval. Frustrationen kring det styltiga användargränssnittet är däremot helt förståelig.

Ond eller ondare. Det finns ingen mellanväg.
Hög tröskel för rollspelsnybörjaren.

4/5

Utmärkt

Robert Jonsson

Telltale Games satte ribban hög för sin Batman-titel med Realm of Shadows. Frågan är inte om de överträffar den Children of Arkham. Du kontrollerar fortfarande Bruce Wayne som tvingas balansera sitt privatliv mot alter egot Batman. Dramat i andra episoden fokuserar på det som avslöjades i Realm of Shadows: att Wayne-familjen var genomkorrumperad. Bruce tvingas hantera anklagelserna och försöka finna vem som ligger bakom smutskastningen. Det ställs på sin spets när du ska konfrontera personen du tror ligger bakom anklagelserna. Då får du valet att göra det som Bruce eller Batman. Det är en sådan fantastisk detalj som får mig att vilja spela om det igen senare och jag håller tummarna att det minst betyder lika stora skillnader som det gjorde i The Wolf Among Us. Jag hoppas att Telltale Games fortsätter bygga vidare på det momentum som de nu har.

Grymt härlig actionsekvens där man kontrollerar Bruce (inte Batman), Bruce och Selina Kyles personkemi samt flera partier där jag får ångest när jag måste göra ett val.
Actionsekvenserna med Batman är något som man gäspar sig igenom då vi sett dem så många gånger förut.

4/5

Utmärkt

Mark Ellis

World of Warcraft: Legion är, kort sagt, förbannat bra, mycket tack vare nyheter som Artifact Weapons, Mythic Dungeons, Prestige PvP, samt förstås den nya klassen Demon Hunter. Dessutom har Garrisons (som nu är Order Halls) och dailies (som nu är World Quests) förbättrats, liksom diverse klassers förmågor, yrken, raids, dungeons, och förstås Transmogrifications stora omgörning. Alla dessa nyheter och förbättringar är bra i sig, men vi får även nya zoner som driver tolv års Warcraft-narrativ framåt. Storyn är bättre än någonsin, och för de av oss som faktiskt läser quest-texterna är det väldigt goda nyheter.

Nya animationer livar upp karaktärerna, världen känns mer levande tack vare phasing från andra realms
- Lootsystemet bygger på slumpen, det gör att hårt arbete stundtals inte känns belönat nog

4/5

Utmärkt

Thord D. Hedengren

Bra hörlurar är A och O om du har en laptop som speldator, eller spelar online och vill ha ett headset. Razers Man O’ War är trådlösa (finns även en sladdburen variant) men kan förstås även kopplas in via USB, vilket även är sättet lurarna laddas på. De är stora, inte bara själva kåporna utan även storleken över huvudet, så små huvuden kan faktiskt ha problem med passformen. I övrigt är det svårt att hitta något negativt med Man O’ War: Ljudet är bra inkapslat och av god kvalitet, de blir inte särskilt varma, mikrofonen dras ut så den stör dig inte när du inte behöver den, dongeln är föredömligt liten, och det medföljer en extra USB-förlängningssladd så att du exempelvis lätt kan placera hörlurarna om du behöver ladda dem samtidigt som du spelar. Batteritiden är bra (14 h om du har Chroma-lamporna tända, annars 20 h, enligt Razer, vilket känns nära sanningen), och det är svårt att inte gilla Man O’ War-lurarna, helt enkelt.

Bra ljud, bra batteritid, förlängningssladd medföljer, sitter skönt på huvudet, blir inte varma.
Har du litet huvud är Man O’ War inte för dig.

4/5

Utmärkt