PS Vita

Sonys andra riktiga försök till bärbar spelkonsol. En guldgruva för indietörstande spelare som suktar efter gedigna upplevelser.

53 inlägg

Det är dags att ta farväl

Jag kommer här och nu att överge mina tvångstankar på att det fortfarande finns hopp och en framtid för maskiner som Vita.

Är det här slutet på den bärbara speleran som vi känt till den?

Världen är mer mobil är någonsin tidigare, men våra gamla kära kamrater, vars största selling point är just att de kan användas var och när som helst, har dessvärre ingen övergripande plats i vårt samhälle längre.

World of Final Fantasy verkar mysko

Den 25 oktober släpps World of Final Fantasy till PlayStation 4 och PS Vita. Låt oss hoppas det finns ett val för japanskt tal…

Bygg i Dragon Quest Builders

En rykande färsk så kallad utannonseringstrailer, denna gång för Dragon Quest Builders som är tänkt att rida lite på Minecraft-vågen. Släpps till PlayStation 4 och...

Nej, det är inte slut på Minecraft-hysterin

Nu är det väl kanske inte så många som tror att Minecraft börjat bli passé, men åtminstone undertecknad tycker ändå att det låter lite mindre om spelet numera. Kanske hänger jag i fel kretsar, för nu kan vi läsa i en oerhört matig New York Times-artikel att spelet säljer ca 10 000 exemplar om dagen.

Plåster på såren: en gratisdag för PlayStation Plus-medlemmar

Sony ber om ursäkt för den senaste tidens strul med PlayStation Network, genom att ge PlayStation Plus-medlemmar en (1) gratisdag. Om du är Plus-medlem har du fått en kod mejlad till dig, som måste användas innan den 31 mars.

Day of the Tentacle Remastered kommer tidigt nästa år

LucasArts klassiska äventyrsspel Day of the Tentacle från 1993 kommer att få en upputsad rerelease i början av nästa år. Remastered-versionen utvecklas av Double Fine Productions, som grundades av Day of the Tentacle-designern Tim Schafer efter att han lämnade LucasArts år 2000.

Fallout 4 till PS Vita, typ

Fallout 4 kommer till PS Vita, via Remote Play förstås, så egentligen är det din PlayStation 4 som gör jobbet. Vita har förstås lite färre...

Prissänkt PS4 och nya titlar på Sonys TGS-event

På torsdag går startskottet för Tokyo Game Show, och i vanlig ordning har Sony PlayStation Japan hållit en presskonferens ett par dagar innan mässan. Hur...

Shovel Knight växer den 17 september

Shovel Knight: Plague of Shadows är inte ett nytt spel, utan en expansion till härliga Shovel Knight, helt gratis. En ny kampanj med Plague Knight samt lite annat smått och gott stundar.