Sony

Företaget bakom PlayStation som revolutionerade spelmarknaden på 90-talet.

67 inlägg

Det ska vara som vanligt

Vi fortsätter istället att sitta där, med våra utvecklade om än traditionella konsoler och kontroller, skrikandes efter fler hästkrafter under huven än något annat. Snyggare grafik, fler bildrutor per sekund, HDR, 4K med mera.

Spelåret 2016 enligt TDH

Men i verkligheten handlar inte spelande om objektiva betraktelser av vad som är bra eller dåligt, vad som underhåller och vad som inte gör det. Nej, det handlar betydligt mer om vad som faktiskt greppade tag i dig i speltillfället och det kan vara allt från en enkel patiensapp, Pokémon Go, Nathan Drakes sista (?) äventyr, eller vad som helst däremellan.

En favorit hittar hem

Jag har ingenting emot Mario personligen, och jag uppskattar fortfarande en handfull Super Mario-spel hyggligt mycket. Men varken han eller den vardagliga och något bleka igelkotten Sonic har något som helst att sätta emot allas vår punggrävling Crash.

Är det här slutet på den bärbara speleran som vi känt till den?

Världen är mer mobil är någonsin tidigare, men våra gamla kära kamrater, vars största selling point är just att de kan användas var och när som helst, har dessvärre ingen övergripande plats i vårt samhälle längre.

Se de stora presskonferenserna från E3 igen

Missade du någon presskonferens från E3 i år? Det är ju inte helt otänkbart nu när det är Fotbolls-EM och i vanlig ordning e-sport med mängder av bra Counter-Strike titt som tätt.

40 miljoner PlayStation 4

Sony basunerar ut att de sålt 40 miljoner PlayStation 4-enheter. Grattis!

17,7 miljoner PS4 på ett år

2015 var uppenbarligen ett bra år för Sony, de sålde nämligen hela 17,7 miljoner PlayStation 4-enheter. Det är nästan 3 miljoner fler än vad de sålde under 2014.

Sony slutar producera Xbox 360…

Ibland blir det fel, men sällan så här tokigt: Gissa hur många som haft roligt åt den här lilla blundern på Twitter? Just det, massor!

PlayStation VR släpps i oktober för 399 dollar

Sony har avslöjat att PlayStation VR kommer att kosta 399 dollar/euro och släpps i oktober 2016. Nyheten kom sent igår kväll på Sonys presskonferens på...

PlayStation 4 i Nathan Drake-förpackning

Nathan Drakes äventyr sägs ta slut i Uncharted 4: A Thief's End, och Sony vill förstås mjölka den folkkära serien så långt det går. Föga förvånande betyder det en begränsad utgåva av PS4:an med Drake på konsolen.