5 beat ’em up-spel som släpps 2022

Petter Mattsson
Artiklar

Beat ’em up-spel är perfekta som hjärndött tidsfördriv efter en hård arbetsdag eller att spela tillsammans med polarna på fest. Här är 5 beat ’em up-spel som släpps under 2022 och ser ut att bjuda på duktigt med underhållning och skyhög smockfrekvens.

5. Midnight Fight Express

Utvecklare: Jacob Dzwinel

Utgivare: Humble Games

Plattformar: PS4, PC, Xbox One, Nintendo Switch

Släpps: Sommaren 2022

Midnight Fight Express har en enkel premiss: du rör dig genom en mörk stad och använder knogarna, fötterna eller vapen du hittar för att förgöra allt som kommer i din väg. Det räcker för oss, för att det vi hittills har fått se från spelet ser fantastiskt hjärndött och kul ut. Trailer nedan visar en tidig version av spelet, då planen fortfarande var att knogmackesexpressen skulle släppas 2021. Så blev det dock inte, men till sommaren ser det faktiskt ut som att vi kommer att kunna spela det.

4. Gotham Knights

Utvecklare: WB Games Montreal

Utgivare: Warner Bros. Interactive Entertainment

Plattformar: PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series S/X

Släpps: Någon gång under 2022

I Gotham Knights har läderlappen avlidit, vilket snabbt lett till att ondsinta krafter har fått överhanden. Det blir i stället Batmans allierade Bat Girl, Robin, Nightwing och Red Hood som får kliva in för att försöka städa upp bland alla kriminella i den gudsförgätna staden. Vi ser särskilt fram emot co-op-läget och att få puckla på Pingvinen, som är en av många välkända skurkar som kommer dyka upp.

3. Suicide Squad: Kill The Justice League

Utvecklare: Rocksteady Studios

Utgivare: Warner Bros. Interactive Entertainment

Plattformar: PC, PS5, Xbox Series S/X

Släpps: Någon gång under 2022

Vi har fler slagsmålssugna superhjältar att se fram emot i Suicide Squad: Kill The Justice League, som är en fortsättning på Batman: Arkham-serien. I detta spel kommer du att få agera som Deadshot, Captain Boomerang, Harley Quinn och King Shark, som alla har sina egna unika fighting-stilar. Med stöd för co-op med upp till fyra spelare samtidigt och ett open world-Metropolis har det här spelet alla förutsättningar att bli en riktig höjdare.

2. God of War Ragnarok

Utvecklare: SCE Studios Santa Monica

Utgivare: Sony Interactive Entertainment

Plattformar: PS4, PS5

Släpps: Någon gång under 2022

Playstation-spelare får snart återigen få ge sig ut på en episk resa där gudar och monster möts. Precis som i tidigare spel kommer Kratos att ställas mot en mängd olika fiender och ursinniga bossar, där det krävs mer än att du bara trycker så vildsint du kan på alla knappar för att du ska kunna gå segrande ur striden.

1. Teenage Mutant Ninja Turtles: Shredder’s Revenge

Utvecklare: Tribute Games

Utgivare: Tribute Games DotEmu

Plattformar: PS4, Nintendo Switch, PC, Xbox One

Släpps: Någon gång under 2022

Många som växte upp på 1990-talet har Turtles-serierna, inklusive beat ’em up-spelen med sköldpaddorna till Nes, Snes och Sega Megadrive, varmt om hjärtat. Som barn av nittiotalet är det därför svårt att inte se särskilt mycket fram emot TMNT: Shredder’s Revenge, som liknar de klassiska spelen från guldåren, med 16-bitars grafik, ett tufft soundtrack och en färgsprakande 2d-värld full med fotsoldater och annat skumrask. Det ser också ut som att Splinter äntligen har lärt April O’Neil allt han kan, då nyhetsreportern för första gången är en spelbar karaktär.

Mer slagsmål: Street Fighter 6 kommer lagom till 35-årsjubileet

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0