Till och med Apple har gett upp spelmaskinen Apple TV

Thord D. Hedengren
Artiklar

Apple har gett upp spelmaskinen Apple TV, då menar jag verkligen spelmaskinen Apple TV, inte enheten som sådan. Om du vill kolla Netflix eller dylikt är det en alldeles ypperlig liten sak att koppla till din dumburk, men för spel? Där är det en missad möjlighet.

Paradspelet Minecraft lämnar plattformen, vilket är ett misslyckande utan like. Apple hade till synes goda möjligheter att göra något bra av Apple TV som plattform, men verkar ha struntat i det. Måhända var utvecklarna för svårflirtade, något som måste känts ovant för jätten som gav oss App Store, men jag tror att Apple – som vanligt – helt enkelt saknar spelande i ryggraden. Det är inte första gången de viftar uppmuntrande, bara för att låta något bero, då i synnerhet rörande spel.

Men de har kanske rätt ändå, för kraften i dagens mobila enheter, inte minst iPhone och iPad, är på spelkonsolnivå. Det nyttjas inte fullt ut, men det är allt oftare. Naturligtvis är det ingen slump att Apple jämför nya iPad Pro med Xbox One S, i ett vida spritt citat från scenen. Frågan är bara om man återigen lovar vitt och brett, eller antyder åtminstone, utan vilja att bidra med det lilla extra för att backa upp de påstådda möjligheten? För jag vill se oss gå mot större spelupplevelser i de små formaten. Nintendo har bevisat, med all tydlighet, att det är möjligt med Switch. Din iPhone eller iPad är med största sannolikhet löjligt mycket mer kapabel.

Nu är det ju inte så enkelt, men förutsättningarna finns där, igen. Precis som de gjorde med Apple TV, och alla andra bortkastade möjligheter som engagerat spelare genom åren.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0