Battlefront-trailern: hur nära verkligheten den här gången?

Rickard Olsson
Artiklar

Electronic Arts har relativt nyligen släppt en trailer för kommande Star Wars: Battlefront. Och den är häftigt. Kraftigt häftig, till och med. Förutom att vi nu börjar närma oss fotorealism på allvar är något av det första som slår mig den tidiga raden: ”Game engine footage”. Det är här en liten, liten del av mig börjar hoppas, börjar tro.

Men lika snabbt varvar min cyniska hjärnhalva upp och minns E3 2005. Mässan och året då Guerilla Games omtalade trailer för Killzone 2 visades. Kalla det uppståndelse, tumult eller vad du vill, men det fullkomligen rök om tangentborden efter visningen då folk – på den tiden – knappt kunde tro sina ögon. Var detta verkligen möjligt? Vad som sedan skulle visa sig vara sanning vet vi vid det här laget.

Så, nu när du har sett trailern. Hur nära verkligheten tror du att vi kommer den här gången? Cinematiskt, absolut, men är detaljrikedomen, flytet och animationerna möjliga även i realtid, med allt som pågår samtidigt och måste beräknas? Färga mig överraskad om slutresultatet hamnar i närheten, men att framför allt PC-versionen (Windows) kommer att imponera tar jag för givet. Oavsett så är hypen nästan lite för hög. Det är helt plötsligt väldigt långt till hösten och 20 november då spelet hittar ut.

Och just det, den här gången hoppar Dice och EA över PlayStation 3 och Xbox 360. Det är på tiden!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0