Brev från undergången: Carolyn – Del 1

Robert Jonsson
Artiklar

Brev från undergången är en serie av journalinlägg från Fallout 4:s vildmark – skrivna ur våra karaktärers perspektiv. De kommer att avslöja detaljer om Fallout 4:s karaktärer, miljöer och händelser som du kanske hellre upptäcker på egen hand. I korthet: Spoilervarning.

[fact float=”alignright”]

SPECIAL-originalvärden:

Strength 1
Perception 3
Endurance 3
Charisma 8
Intelligence 9
Agility 3
Luck 1

Carolyn var en hacker som ung, men skolade om sig till jurist för att påverka samhället på en större skala. Hon träffade sin make Nate i arbetet och han lärde henne en hel del om både strid och överlevnad, vilket skulle komma henne väl till pass i den postapokalyptiska världen. Hon utnyttjar avståndsvapen för att kompensera sin klenhet och utnyttjar varje terminals möjligheter till det yttersta. Hennes två starkaste vapen är dock hennes snabba inlärningsförmåga och vassa silvertunga som kan övertala vem som helst.
[/fact]

Sanctuary Hills, den 27 oktober 2287

Två hundra år borta i en ögonblinkning. Visst fanns det tendenser i vårt samhälle att något skulle ske, men den kataklysmiska händelse som vi bevittnade? Ja, den såg ingen av oss. Ingen utom Vault-Tec. De såg uppenbarligen den eftersom de var redo med sina boenden. Min familj sökte skydd, men då jag kom dit skyfflades vi in i kryostasiskammare. Då vi var på väg in i kryosömnen blinkade jag till och såg plötsligt allt förändras inför mina ögon. En man och kvinna öppnade Nates kryostasiskammare, och slet Shaun ur hans armar. Min älskade Nate försökte stoppa dem, precis som en far skulle göra, och de mördade honom kallblodigt för det. dem. Så hjälplös som jag var då, det svor jag att aldrig mer bli.

När jag vaknade så var Vault 111 nedgånget och övergivet. Mina grannar och vänner, som fanns i de andra kryostasiskammarna, var döda då deras kryostasiskammare gått sönder. Jag sörjde dem, men sökte mig ned mot staden. Efter att ha träffat vår gamla hushållsrobot Codsworth (otroligt att han fortfarande fungerade!) där, fick jag klarhet i att det har gått två hundra år sedan vi sökte skydd i Vault 111. Vad betyder det för Shaun? Är han död? Jag vill minnas att då jag blinkade till i kryostasiskammaren såg det nedgånget ut så kanske är han fortfarande vid liv? Jag måste finna honom, eller åtminstone något spår av vad som hände med honom.

Tillsammans med en hund jag stötte på sökte jag mig till staden Concord, där Codsworth rekommenderat mig att börja leta efter spår av Shaun. Knappt hinner jag in i staden innan jag hör skottlossning och det visar sig snart att en äldre man ville ha min hjälp. Hans grupp var fast på övre våningen, där några banditer sköt mot dem. Nate må vara borta, men jag är glad att han tog sig tid att lära mig grunderna i hans arbete. Mitt taktiska kunnande (från vad som måste forntiden för banditerna) var till stor gagn för att ta hand om dem.

Preston Garvey, en av kompanjonerna i Fallout 4.

Mannen hette Preston Garvey och hans lilla grupp var på väg mot Sanctuary Hills för att skapa sig ett nytt hem. Jag eskorterade dem tillbaka dit och hjälpte sedan dem att komma i ordning. Det visade sig att Preston var den sista överlevande från Minutemen, någon typ av meborgaregarde som tydligen varit stor en gång i tiden. Efter att jag hade hjälpt honom med några enklare ärenden utnämnde han mig till general för organisationen. Han verkar tro att jag är rätt person att återupprätta organisationen till dess forna glans.

Nu sitter jag här och reflekterar över det. Jag måste finna Shaun, men jag kan inte göra det själv. Det här är en helt ny värld för mig, och jag måste ha allierade som känner till den bättre. Jag måste agera smart och ta min tid, annars dör jag mitt ute i vildmarken. Då blir mitt enda arv till Shaun blott eko från det förflutna…

— Carolyn.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0