Burrito Bison, det bästa som hänt sedan kranvatten

Rickard Olsson
Artiklar

burrito
Ibland trillar man över de där hittills okända guldkornen. Vad vet jag, det här har somliga av er kanske redan spelat till leda, och även om det är en gratis flashversion jag suttit med så var det först i och med släppet till iOS som jag uppmärksammade Burrito Bison. Världens just nu roligaste spel. Så enkelt är det.

Vad går det ut på? Du ska som en brottarinfluerad bisonoxe fly från godislandet genom att studsa igenom tre stycken zoner som var och en avslutas med en hård dörr. För detta krävs fart, fart och åter fart. Och hur får man det? Genom att uppgradera, tajma rätt och bara röja. Fullständigt röja.

Vi skjuts först och främst iväg, sedan gäller det att studsa sönder de stackars gummibjörnarna som springer i vild panik nere på marken. De flesta av dem vanliga björnar medan några bär på bonusar av olika slag. Men se upp, det finns även polisbjörnar som saktar ned eller sätter stopp för din färd om du träffar dem.

Burrito Bison behöver lite tid. Jag var själv på väg att avskriva spelet omgående då de första rundorna var ofattbart sega och hopplösa. Man kom ingenstans, det gick inte att få upp någon fart och det mesta kändes meningslöst. Men jag stod på mig eftersom man tjänar pengarna, som man uppgraderar med, så snabbt. Och vips var min oxe både starkare och snabbare än tidigare, och jag kom allt längre. Känslan av att lyckas spränga den första dörren är grym, då vet man att man är på väg. Men det väntar som sagt två till, och det är tufft, vill jag lova.

Tur då att spelet, när man väl kommit upp i respektabla hastigheter via uppgraderingar och bonusar, är vansinnigt roligt att spela. Bara en gång till, och en gång till, och en gång till. Ja, den visan har ni hört förut. Men jag brände en hel kväll på det här tämligen simpla flashspelet, och även om jag redan klarat det som går att klara så sitter jag fortfarande kvar och skjuts iväg för att slå min hittills bästa tid. En morot om något.

Just nu? 1:18:50 1:13:60 1:12:50. Vad är din?

Du spelar det gratis online här eller köper det för sjukronan till iPhone och iPad här. Uppföljaren, Burrito Bison Revenge, spelas här. Men trimma tiderna i första spelet innan. Klart värt det.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0