De 5 bästa spelen med VR-support

Spelbloggen
Annonser

Virtual Reality, VR, är något som med säkerhet bara kommer bli större och större. Inte minst med tanke på att Microsoft nyligen gick ut med nyheten att dom har skapat ett samarbete med flera stora aktörer som Acer, Dell och Asus för att producera en serie av Windows 10 baserade VR-Headsets.

Spel kommer troligen vara ingången för VR-marknaden till privatpersoners hem. Visst finns det en hel del annat som drar fördel av ett VR-Headset även för hemmabruk så som diverse simulatorer och filmer. Det blir även allt mer vanligt att kunna göra ”virtuella besök” för till exempel bostadsvisningar, mässor och live kasinon vilket du kan läsa mer om här.

För de allra flesta så lockar säkert den nya tekniken men först och främst så är det självklart spelen. Vi har därför satt ihop en lista med fem spel som absolut kan rättfärdiga ett inköp av VR-Headset.

The Lab – Detta spel kanske inte kommer ta dig med storm vad gäller grafik och övrigt produktionsvärde. Anledningen till att The Lab självklart kommer med på denna listan är för att spelet, som består av flera små spel, verkligen visar möjligheterna för VR inom spel. Spelet är utformat av betrodda spel-jätten Valve och är helt gratis från Steam.

Raw Data – Ännu ett spel från Valve, denna gång med betydligt större produktionsvärde. I Raw Data så får du med hjälp av olika sorters vapen så som japanska svärd (katana) och en uppsjö av olika sorters gevär och pistoler bekämpa robotar. Detta i en fullt funktionell VR-värld där du fysiskt måste undvika både slag och kulor.

Eve: Valkyrie – Vad gäller produktionsvärde inom de VR-spel som finns tillgängliga för tillfället så är Eve: Valkyrie definitivt i toppen. I detta spel så får du framföra rymdskepp under intergalaktiska rymd-strider med perspektiv från cockpit. Ursprungligen så var spelet bara tillgänglig för Oculus Rift men är nu tillgängligt även för Playstation VR- och HTC Vive-ägare.

The Climb – Om du både är trött på att bekämpa robotar, flyga rymdskepp och har velat pröva på bergsklättring utan att behöva träna upp överkroppsstyrkan så är detta spelet för dig. The Climb är en utmärkt exempel på hur VR kommer att fungera i framtiden när det kommer till fysiska moment.

The Assembly – De första spelen man tänker på när man spelar ett VR-spel kanske inte är story-baserade men The Assembly har lyckats. The Assembly är ett pussel-baserat spel och du kan spela som två olika karaktärer. Spelet utspelar i en hemlig bunker i en öken och alla beslut du fattar kommer att påverka hur storyn spelas ut och hur spelet kommer sluta.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0