Den där gången när Twin Towers föll

Thord D. Hedengren
Artiklar

Den 11 september 2001 satt jag i Borlänge (av alla ställen) och spelade Counter-Strike. Det var mitt jobb då, inte just CS-spelandet (det har jag aldrig varit särskilt bra på) men att spela och skriva om spel, så inget konstigt med det. Mellan omgångarna så chattades det friskt, det var en publik server och ganska trevlig stämning faktiskt. Ingen anklagade någon annan för wallhacks eller berättade vad de skulle göra med respektive moder så det får nog ses som ett plus.

Tills någon skrev att det hänt något i USA.

Jag slog på TV:n i kontoret och letade rätt på BBC World, för första gången tror jag – den användes ju till spelkonsoler och inget annat. Sedan slog jag på min extra-TV med TV4:s livesändning som egentligen bara var klipp från CNN.

Det handlade förstås om 11 september-attackerna, när – bland annat – World Trade Center föll på Manhattan i New York. Ingen kan ha missat detta.

UA Flight 175 hits WTC south tower 9 11 edit

Folk började tipsa om nyhetskällor och annat i chatten, för TV-sändningarna rapade ju bara samma sak om och om igen. Webbplatser gick ner av trafiken, det började bli svårt att få veta vad som hänt. 2001 var internet inte riktigt lika stabilt från trafikanstormningar.

Sedan började majoriteten – ja, majoriteten – av Counter-Strike-spelarna byta lag. Till terroristerna.

Där loggade jag ut. Där tröttnade jag verkligen på onlinespel.

Då var det TVspel.nu som gällde. Jag la upp en sida med den information om attacken som vi hade, för vi var ganska väl lämpade för ökad trafik. Det var så mycket felaktigheter ute, det surrades på forum och allt, så vi hjälpte till så gott vi kunde, precis som många andra webbplatser gjorde. Idag hade det inte behövts, då var det viktigt – oavsett vilket ämne vi i vanliga fall höll oss till.

Jag spelade aldrig den versionen av Counter-Strike igen, 1.6 tror jag det var men jag minns inte säkert. Spelet var förstört för mig, väldigt länge, i den utsträckning att jag fortfarande tänker på det där ibland.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0