Artiklar

Ett Nintendo Direct i miniformat

Publicerad:

Skrivet av Anders Norén

Verifierat av: Max L

Förra veckans Nintendo Direct var inte riktigt den explosion av nyheter jag hade hoppats på. Så mycket var tydligt redan från videosändningens titel: Nintendo Direct Mini. Nintendo har tidigare använt Mini-monokert till event som är lite kortare och bjuder på lite mindre nyheter, oftast centrerat på ett fåtal nya titlar. Så också den här gången. Om du inte har sett förra veckans Nintendo Direct Mini redan så kan du göra det nedan. Det är bara 14 minuter långt, så det är snabbt gjort.

I händelse av att du inte höll räkning så tillkännagav Nintendo sammanlagt nio titlar. Några av dem är portar/remasters av gamla spel, som Dark Souls: Remastered, Donkey Kong Country: Tropical Freeze, The World Ends with You: Final Remix, Hyrule Warriors: Definitive Edition, Ys VIII: Lacrimosa of Dana, och Payday 2. Två av dem är spel som redan var på väg till andra plattformar, och nu också kommer till Switch: Fe och Celeste. Bara ett av spelen är helt nytt: Mario Tennis Aces. Det senaste Mario Tennis-spelet släpptes till Wii U för bara två år sedan, så det är intressant att de inte gjorde en remaster i stil med Hyrule Warriors: Definitive Edition och Donkey Kong Country: Tropical Freeze för den serien.

Donkey Kong Country: Tropical Freeze är för övrigt ett av Wii U-spelen som jag aldrig tog mig tid till att spela innan Switch knuffade ut min Wii U-enhet på Blocket. Jag ser fram emot att bocka av det från att spela-listan när det släpps till Nintendo Switch den 4 maj. The World Ends with You är ett av spelen som jag hörde människor tala om i dämpade ordalag på den tiden då jag mest spelade spel på PC, så det borde kanske få en chans också. Celeste ser tillräckligt mysigt ut för att stå ut i havet av 2D-plattformare. I övrigt var det inte så mycket på Nintendo Direct Mini-eventet som fångade mitt intresse.

En driftig Reddit-användare har dock upptäckt något som tyder på att vi inte kommer att behöva vänta särskilt länge på nästa, fullstora Nintendo Direct. Det här var inte Nintendos första Nintendo Direct Mini, och när de har hållit ett sådant event tidigare har det i regel följts upp ganska snabbt av ett vanligt Nintendo Direct. Som du ser i tabellen nedan har det som mest dröjt 20 dagar, och som minst bara två-tre dagar.

reddit nintendo direct table

Det förstås inte vara så den här gången. Men om det här var det enda Nintendo Direct-eventet inom den närmaste framtiden så verkar det lite udda att de inte diskuterade stora kommande släpp som Yoshi, Fire Emblem och Bayonetta 1-2 och Bayonetta 3 – särskilt när samlingen med Bayonetta 1-2 släpps redan den 16 februari. Nog borde de ha klämt in en push för Bayonetta 1-2 om förra veckans Nintendo Direct Mini var det sista innan spelet släpps i mitten av februari?

Hoppet om ett till Nintendo Direct, och om att snart få ta del av Nintendos planer för Virtual Console på Switch, lever vidare.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0