Artiklar

Först Steam, sedan Origin och nu Galaxy

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

Steam är inte bara en smidig onlineaffär, det är även ett minst lika smidigt sätt att hantera dina inköpta spel. Istället för separata installationer, ikoner hit och dit samt – absolut nej tack – genvägar på Startmenyn i Windows, hålls allting samlat och städat i klienten. Electronic Arts ville inte vara sämre och skapade Origin, och nu är även dags för Gog.com att gå samma väg.

Nyligen släpptes deras egen klient, Galaxy, i betaform. Tanken är, så klart, att underlätta hanteringen av alla spel som köps på sajten. Efter ett initialt test slås jag av hur rent och stiligt allting är. Jag har alltid upplevt Steam-klienten (hur mycket jag än älskar skiten) som lite för plottrig, snudd på halvt organiserat kaos. Det finns helt klart utrymme för förbättringar där. Denna känsla är som bortblåst med Galaxy. Men det kan ju också ha sin förklaring i att Gog helt enkelt inte erbjuder lika mycket extra som Valve. Steam är sannerligen så nära en helhetslösning man kan komma.

Men visst finns det lite finesser i Galaxy, och några Gog själva gärna lyfter fram är följande:

  • Möjlighet att ladda ner backup-filer. Förutom superenkla installationer kan användarna ladda ner DRM-fria installationsfiler för spelen.
  • Offline-support. Oavsett om du har uppkoppling eller ej så fungerar alla dina installerade spel.
  • Återställning. Om en uppdatering till ett visst spel ställer till det så kan man rulla tillbaka spelet till en tidigare, fungerande version.
  • Stäng av autouppdateringar. Du kan själv välja om du vill att spelen ska uppdateras manuellt eller automatiskt.

Klicka här för mer om Galaxy och hur du ansöker om betapass.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0