Game and Watch: The Legend of Zelda edition kommer i november

Petter Mattsson
Artiklar

För att fira Super Marios 35-årsjubileum släppte Nintendo en särskild Game & Watch-utgåva med tre spel i november förra året. 

Ett år senare är det dags för nästa nyblivna 35-åring att få en egen Game & Watch-utgåva, närmare bestämt The Legend of Zelda

Zelda i nostalgiförpackning

För dig som inte lyssnade på historielektionerna var Game & Watch en föregångare till andra handhållna spelkonsoler, som Game Boy, Nintendo DS och dagens Switch Lite. 

Redan 1980 släpptes det första Game & Watch-spelet och 1991 kom det sista, givetvis med Mario i huvudrollen

Till skillnad från dagens jubileumsversioner av Game & Watch var originalet mer primitivt och rymde bara ett spel. Den gick heller inte att ladda (dagens versioner laddas med en USB C-kabel) utan drevs av två LR44-batterier.

Tre fullängdsspel

Game & Watch: The Legend of Zelda kommer fulladdad med tre klassiska spel i Zelda-serien; The Legend of Zelda, uppföljaren Zelda II: The Adventure of Link och Game Boy-versionen av The Legend of Zelda: Link’s Awakening.

Grädden på moset hade förstås var om den sistnämnda titeln varit i färg, samt om även A Link to the Past hade fått plats, men det är en rätt legendarisk samling som tryckts in i manicken ändå.

Game & Watch-klassiker som bonus

Nintendo skickar även med ett klassiskt Game & Watch-spel från 1980, vid namn Vermin, men här har protagonisten ersatts av Link.

Vermin
Vermin: ett klassiskt Game & Watch-spel.

Påskägg att vänta

Förra årets Mario-Game & Watch bjöd på en hel del bonusmaterial och påskägg, som gömda låtar, sätt att få extraliv och ett extra svårt spelläge.

Med tanke på att Nintendo verkar ha följt ungefär samma recept den här gången kan vi nog även förvänta oss liknande bonusinnehåll i Zelda-varianten.

Vad kommer Game and Watch: The Legend of Zelda edition kosta?

Det officiella priset på den amerikanska marknaden är 49,99 dollar. I Sverige verkar dock Game and Watch: Legend of Zelda edition blir lite dyrare. De flesta webbutiker har listat spelet för omkring 650 kronor.

Enheten släpps i en begränsad upplaga och bör ses som ett samlarobjekt mer än något annat. Själva spelen är ju de samma som varje Zelda-spelare med självaktning redan har spelat många gånger om.

Så även om det här kanske inte var exakt vad fansen hade drömt om inför 35-årsjubileumet är det ändå en trevligt tillskott, och något att sysselsätta sig med i väntan på uppföljaren till Breath of the Wild.

Betyg

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 6