Gamerscore 175K: Det förflutna och framtiden

Robert Jonsson
Artiklar

Den första achievement som jag någonsin tog var The New Hero i Fable 2. Okej, det är inte riktigt sant. Den allra första var någon från Mass Effect, men vid det tillfället så spelade jag på min brors gamertag. Det var där som det första achievementplinget dök upp för mig och var också ett av skälen till varför jag till slut skaffade mig en Xbox 360 och blev gamer igen efter några års uppehåll.

När achievementen The New Hero ploppade så var det den 18 januari 2009. Jag hade varit på Onoff-butiken utanför Örebro och lagt vantarna på min Xbox 360, det medföljande Kung Fu Panda/Lego Indiana Jones: The Original Adventures samt Fable 2 och Mass Effect. Förväntan var stor då jag kom hem. Jag lyckades koppla upp min konsol mot nätet via mitt ADSL (vilket kändes som science fiction för mig som bott ute i obygden hela mitt liv), och valde min gamertag med stor omsorg (efter en karaktär från mitt Bortom: Lögnens slöja). Nu var jag redo att påbörja min achievementjakt!

Sedan den dagen har jag egentligen aldrig slutat att jaga achievements. Visst, somliga dagar går det trögare än andra, medan det andra går bättre. Jag är till exempel just nu inne i ett maraton med The Elder Scrolls V: Skyrim Special Edition för att ta de sista 13 achievementsen.

Låt oss kolla på min gamerscore-statistik för en stund:

  • 2009: 30 245
  • 2010: 25 900
  • 2011: 17 945
  • 2012: 13 185
  • 2013: 19 470
  • 2014: 23 630
  • 2015: 17 750
  • 2016: 27 865

Det är inte särskilt konstigt att det första året var det år som jag tog flest achievements. Det var nytt och spännande, jag var i en period där jag spelade mer än vad jag gör nu och det fanns ett oerhört stort spelutbud att gräva ned sig i.

Det är inte heller särskilt konstigt att det blir ett dopp under 2012. Jag hade då nyss tagit mig förbi 75 000 gamerscore och det innebar att det kändes oerhört långt till 100 000 och då blir det svårare att motivera. Dessutom hade jag då medvetet spelat hårt för att få mina achievements och kände ett behov att ta en paus.

Vad som jag finner lite förvånande är att förra året var det år som jag tog nästflest achievements. Jag tycker mig ha spelat mindre än tidigare år, och har dessutom inte överdrivet jagat achievements. Det blev helt enkelt en positiv överraskning. Kanske har det skett omedvetet då jag närmat mig nästa milstolpe: 175 000 gamerscore. Jag gled över den gränsen och slutade på 175 990.

Inför detta år är ett av mina nyårslöften att nå 200 000 gamerscore. Det betyder att jag behöver ta 25 000 gamerscore i år, något som jag bara lyckats med tre av åtta år. Är det enkelt? Så klart inte, men det är fullt möjligt. I alla fall om jag kan fokusera på att kan döda den där delen inom mig som måste samla på mig allt i spel med stora öppna världar. Vi får se hur det har gått då i början av nästa år!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0