Artiklar

Ghostbusters: Spirits Unleashed sätter teamwork i främsta rummet

Publicerad:

Skrivet av Petter Mattsson

Verifierat av: Max L

I sitt nya spel vill IllFonic återskapa en central aspekt av Ghostbusters, nämligen teamwork. Ghostbusters: Spirits Unleashed är därför ett 4 mot 1-spel för flera spelare där du och dina vänner samarbetar som spökjägarlag, för att fånga de gastar som gör New York till en kuslig plats att vistas på. För att öka spänningen ytterligare styrs spöket av en femte spelare, som har tillgång till olika krafter och förmågor.

Vad är Ghostbusters: Spirits Unleashed?

Ghostbusters: Spirits Unleashed är ett kommande 4 mot 1-multiplayerspel, utvecklat av  IllFonic, som bland annat ligger bakom Friday the 13th: The Game och Predator: Hunting Grounds.

De båda ovan nämnda titlarna har samma 4 mot 1-format som det Spirits Unleashed kommer att få. Det är alltså en beprövad och riktigt underhållande formel, även om det knappast går att säga att Illfonics tidigare spel var perfekta.

I spelet samarbetar fyra spelare som Ghostbusters, medan en femte spelare kontrollerar spöket, och ja, du kommer att kunna skjuta slime. Spelet kommer att vara en cross-platform-titel, vilket betyder att Xbox-spelare kommer att kunna spela med Playstation- och PC-spelare. Vill eller kan du inte spela online går Spirits Unleashed att spela på egen hand, och då tar AI:n hand om de andra karaktärerna.

Spelet kommer att släppas någon gång i slutet av 2022 och finnas tillgängligt på PC, PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S.

Vad handlar det om?

Ghostbusters: The Video Game från 2008, som var en så lyckad speladapation av den klassiska filmen att vissa anser att den bör betraktas som Ghostbusters 3, fick spelaren skjuta spöken bredvid Venkman, Spengler och de andra.

I det nya spelet har originalspökjägarna pensionerat sig och i stället är det helt nya karaktärer som har huvudrollen.

Med det sagt verkar det som att legendariska karaktärer som Winston och Ray dyker upp i spelet, med originalskådespelarnas röster. Även Slimer kommer av allt att döma att vara medDetta baserat på presentationstrailern som släpptes nyligen:

Som Ghostbuster har du tillgång till all den ikoniska utrustning som du känner igen från filmerna. Du använder Psychokinetic Energy Detector (PKE) för att jaga spöken, som du sedan attackerar med protonpaket och fångar med fällor.

Ett nytt grepp på Ghostbusters-spel

Det har släppts i runda slängar 20 Ghostbusters-spel genom tiderna, men Spirits Unleashed ser ut att bli första gången som vi på riktigt får ägna oss åt det som är spökjägarnas signum: teamwork. Det har heller aldrig tidigare varit möjligt att kontrollera spöken i ett Ghostbusters-spel, så du som alltid funderat på hur det är att vara en odåga från andra sidan kommer snart att få svar på dina frågor.

Räkna med att det kommer bli tjafs om att inte korsa strålar och vem i kompisgänget som tänker på Marshmallow-mannen i helt fel ögonblick när spelet släpps senare i år.

Fler barndomsklassiker som håller sig relevanta: kolla in The Cowabunga Collection

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0