Hearthstones framgångar på e-sportscenen, pokerns slut?

Spelbloggen
Annonser

Det är inte bara pang-pang och diverse realtidsstrategispel som dominerar e-sportarenan numera. Sedan några år tillbaka har även kortspelen slagit igenom på allvar, och det är mycket tack vare Blizzard Entertainments Hearthstone. Blizzard är studion bakom det omåttligt populära och tillika massiva onlinerollspelet World of Warcraft, samt den omtyckta och e-sportsanpassade StarCraft-serien. Men med Hearthstone gjorde de inte bara entré på kortspelsarenan, utan tog den dessutom med storm.

Uppbackade av World of Warcraft-universumet fanns det redan en stor och dedikerad spelarbas redo, att spelet sedan är lätt att förstå samt gratis att ladda ned och börja köra har hjälpt dess popularitet oerhört mycket. Så till den grad att spelet idag är ett av de mest följda på diverse streamingsajter på nätet. Där kan man beskåda kända som okända spelare när de streamare vardagsspelande hemifrån, eller under pågående storturneringar som exempelvis Blizzards eget årliga event, BlizzCon. En tävling där vi för övrigt sett stora svenska framgångar.

Något som underlättar för proffsspelarna är deras sponsorer, som möjliggör spelande på heltid. Av alla företag som väljer att stötta de främsta spelarna i deras karriärer hittar vi flera stora pokersidor. Men vare sig man spelar Hearthstone eller poker så handlar det om lyckan att hitta den vinnande kombinationen, för känslan att sitta med en stark hand är svårslagen oavsett spel. Så länge det handlar om kort, förstås!

Hearthstones framgångar kommer också väldigt lägligt för just online-pokern som under senare år sett spelarnummer minska men som numera har en naturlig kanal att marknadsföra sina sidor på. Kanske kan Hearthstone hjälpa pokern komma tillbaka till tillståndet den var i under boomen vid tidigt 2000-tal genom att locka nya spelare som vill höja insatserna. Eller så kanske raka motsatsen sker och Hearthstone ersätter pokern helt genom att till exempel ta upp dess TV-tid på ESPN där poker sänts i många år.

Sammanfattningsvis så blir det minst sagt spännande att följa Hearthstones utveckling och framgångar på e-sportscenen och om det i framtiden kommer konkurrera ut pokern allt eftersom prispoolerna växer och spelarbasen fortsätter öka.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0