Inget The Outer Worlds utan Fallout

Spelbloggen
Annonser

The Outer Worlds (som finns till Xbox One, PlayStation 4, PC, och kommer till Nintendo Switch under första kvartalet nästa år) hyllas till höger och vänster för sitt sköna science fiction-stuk. Det är lite som ett Fallout fast i rymden, med 50-talsflirtandet och skön ikonografi. Numera kan du rentav läsa texten i spelet, tack vare en uppdatering som gör att textstorleken går att öka på. Tack för det!

Man skulle kunna säga att Fallout ligger i generna för The Outer Worlds-utvecklarna Obsidian Entertainment, för företaget gjorde det överlag hyllade Fallout New Vegas. För många som är intresserade av post-apokalyptiska spel så är detta en av föregångarna, kanske något Avalanche Studios spelade inför deras Generation Zero, som du kan läsa mer om här. Obsidian Entertainment själva pratar ofta inte lika glatt om just Fallout New Vegas, men att de är Fallout-fans är ingen hemlighet. Därför är det inte så konstigt att The Outer Worlds har så många likheter med den ikoniska spelserien, även om färgpaletten är helt annorlunda. Fallout är som bekant brunt och beige, medan The Outer Worlds leker med pasteller och konstig fauna. Du är ju trots allt långt ute i rymden.

Obsidian Entertainment har vandrat en lång väg för att nå fram till deras nuvarande megahit. Gänget bakom företaget träffades redan på Black Isle Studios, som utvecklade kritikerrosade spel åt Interplay, men de har gjort en hel del stort under sitt nuvarande namn med. Precis som Fallout New Vegas så var ‌Star Wars Knights of the Old Republic II: The Sith Lords något av en uppföljare till en befintlig spelserie. Detsamma gäller Neverwinter Nights 2 och Dungeon Siege III. På senare tid är de kända för Pillars of Eternity, som gavs ut av svenska Paradox Interactive, och uppföljaren ‌Pillars of Eternity II: Deadfire.

Det är möjligt att The Outer Worlds blir det sista spelet från Obsidian Entertainment som vi ser till åtskilliga format. Företaget ägs numera av Microsofts speldivision, Xbox Game Studios, så vi får se hur generösa de tänker vara med spelen i framtiden. Så länge kan vi glädja oss åt The Outer Worlds till alla tänkbara format. Inte fy skam det heller!

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0