Intryckssvepet #1: Tomb Raider, MLB 13: The Show, Sly Raccoon: Thieves in Time

Rickard Olsson
Artiklar

svepetSpelbloggen blickar tillbaka på några av de mer eller mindre framstående spelen som släppts på senare tid och delar med sig av intrycken. Kort, koncist och lagom generaliserande

Tomb Raider

http://youtu.be/CDwNeyqEJl0

Lara Croft är tillbaka, mesigare än någonsin. Eller åtminstone yngre och mindre erfaren. Vi ska vilja skydda henne, är det tänkt, men efter en stunds spelande och 100 döda bovar senare står det ganska klart att det inte är Lara som behöver skydd.

Jag gillar miljöerna. Det är läckert gjort, och kontrollen smidig. Men en bombastik inledning förtas lite av korkad och upprepande design. Elda här, elda där, gå vidare. Det känns inte riktigt genuint.

Det har däremot ett överlag högt produktionsvärde, och fans av Tomb Raider och andra spel inom genren kommer att gilla det här. Själv vet jag inte om jag återvänder efter de inledande timmarna.

MLB 13: The Show

PlayStation-exklusiva MLB: The Show har återvänt med årets upplaga av amerikansk brännboll, MLB 13: The Show. Det är realistisk baseboll till både PlayStation 3 och PS Vita, där PS3-versionen presterar aningen bättre medan den lilla skarpa skärmen på Vitan gör grafiken nästan TV-lik.

Man bör ha lite koll på vad sporten handlar om, och hur man spelar på ett ungefär. Det finns en tutorial, men den lämnar ganska mycket övrigt att önska då flertalet spelmekaniska detaljer inte förklaras över huvud taget.

Med tid och tålamod går det dock bra även för nybörjaren att spela det här, men det gäller att intresset finns.

Stundtals sjukt snyggt.

Sly Raccoon: Thieves in Time (PS Vita)

Sly Raccoon bör kunna släcka den värsta törsten för alla plattformssuktande PS Vita-ägare. Det är myspysigt hoppande, smygande och fajtande i färgstarka, serieliknande miljöer.

Hygglig kontroll, men halvt automatiserad hoppmekanik gör att precisionen aldrig riktigt behövs. Trots att spelet har en tilltalande design har jag lite småsvårt för att hålla intresset uppe i längden. För mig personligen gör det sig bättre i kortare sessioner.

Varning för de svenska rösterna. Det låter som typisk svensk tecknad film för de yngre emellanåt.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0