Artiklar

Killzone HD får oss att inse

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

killzone1
HD-tåget fortsätter, och framför allt på PlayStation 3 där en rad klassiska titlar återutgivits i högupplösta alter egon. En av dessa är Killzone, vars småsyskon med 2 och 3 i titeln redan återfinns i naturligt HD-format på konsolen. Sagan är alltså komplett, om man väljer att se det så, men spelvärd ända från början?

Dessvärre inte. Eller åtminstone inte för andra än stenhårda fans av serien. Killzone, den tänkta Halo-dödaren, blev aldrig överdrivet kritikerrosat när det begav sig, och när man spelar HD-versionen är det ganska lätt att se varför. Samtidigt kan man låta sig hänföras av hur mycket förstapersonsskjutarna faktiskt utvecklats till den här generationens konsoler.

Putsen vi ser, och tar för givet i flera av de allra största skjutarspelen idag, är ljusår bättre än vad vi bjuds på i Killzone HD. Kontrollen är omständlig, AI:n tokigt undermålig, ljudmattan mer eller mindre skräp, designen uråldrig och riktningshänvisningen obefintlig.

Tjusningen här ligger nog i att återuppleva något man gillade från första början. Som helt ny till Killzone 1 har jag dock oerhört svårt för att spela vidare när det finns så mycket bättre idag. Det inspirerar helt enkelt inte, och nostalgin följde aldrig med.

Kort sagt: Har du inte spelat Killzone tidigare behöver du inte göra det nu heller. Men initiativet med HD-utgåvor av klassiker är något vi för all del gillar väldigt mycket. Så +1 för det, åtminstone.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0