Kirby and the Forgotten Land: den rundlagde hjälten ger sig in i 3D-världen

Petter Mattsson
Artiklar

Vi har tidigare skrivit om att det snart är dags för Sonic att kasta sig in i en för honom tidigare okänd miljö, i open world-spelet Sonic Frontiers. Men Sonic är inte den enda klassiska spelkaraktären som kommer att prova något nytt. Nintendos Kirby fyller 30 i år och firar det med sitt första 3D-äventyr Kirby and the Forgotten Land.

Kirby and the Forgotten Land: kortfakta

Släpps: 25 mars 2022

Plattform: Nintendo Switch

Genre: Äventyr, Plattform

Spelare: 1-2 (lokalt)

Vad är Kirby and the Forgotten Land?

Det är dags för ett nytt spel i Kirby-spelserien, och den här gången kommer det inte att vara ett 2d-plattformsspel. Oavsett om det verkligen är den första gången som den rosa bollen ger sig in i 3D-världen (det råder delade meningar om saken) så är det i vilket fall som helst ovanligt för Kirby.

Så vad vet vi om 3D-världen där det nya Kirby-äventyret ska äga rum? Nintendo beskriver Forgotten Land som en ”mystisk värld med övergivna byggnader från en tidigare civilisation”, vilket påminner om den värld som ovan nämnda Sonic Frontiers kommer att utspela sig i (vad är grejen med att fira spelkaraktärers 30-årsdagar i mystiska ruinvärldar?), och även Kirby kommer att kunna utforska världen fritt, även om detta inte är ett regelrätt open world-spel.

Det ska bli spännande att få reda på mer om vad Forgotten Land egentligen är för en plats och vad som gjorde att tidigare civilisationer till synes dog ut. Av allt att döma blomstrade en gång livet på platsen, med bilar, köpcentrum och skyskrapor, som nu är övergivna och återtagna av naturen.

Kirby and the Forgotten Land: den rundlagde hjälten ger sig in i 3D-världen
Bilskrot och övergivna skyskrapor – vad är egentligen Forgotten Land för plats? Bild: Nintendo.

Hur som helst så handlar spelet om att Waddle Dees kidnappas av en ny grupp fiender som kallas Beast Pack. I rollen som Kirby kommer du som spelare att behöva rädda alla Waddle Dees, som verkar kunna hittas lite överallt i världen – inte bara vid slutet av varje bana.

Liksom i alla tidigare Kirby-spel kommer du att kunna kopiera dina fienders förmågor och använda dem när du attackerar och utforskar. Det kommer även finnas möjlighet till multiplayer, dock endast lokalt och inte online.

Mouthful Mode

En nyhet, som fått fans att förväntansfullt gnugga händerna, är det så kallade ”Mouthful Mode”, där Kirby exempelvis kan svälja en bil för att kunna köra runt och navigera på motorvägar. Kirby kan också ta på sig rollen som en trafikkon, en gigantisk vattenballong, en glödlampa och mycket mer. Det ger en ny dimension till Kirbys förmåga att bokstavligt talat bli vad han äter, som kommer att vara användbart för att lösa pussel och inte bara för att slåss.

Kirby and the Forgotten Land: trailer och demo

Det närmar sig lansering för Kirby and the Forgotten Land, så det finns gott om rörligt material från spelet, och till och med ett demo. Du kan ladda ner demot till din Nintendo Switch via den officiella sidan.

Spana in översikten av spelet från Nintendo och markera den 25 mars i almanackan, då det är dags att bege sig till The Forgotten Land.

Det är inte bara Sonic och Kirby som firar födelsedagar i år: Street Fighter firar 35 med ett sjätte spel under 2022

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1