Artiklar

Kommande Nintendo Switch-spel 2022

Publicerad:

Skrivet av Petter Mattsson

Verifierat av: Max L

Det har varit ett hyfsat bra år på spelfronten för Nintendo Switch, med exklusiva spelsläpp som Nintendo Switch Sports, Kirby and the Forgotten Land, Pokemon Legends: Arceus och den första omgången nya banor till Mario Kart 8 Deluxe. Men även den återstående halvan av året ser ut att bjuda på en hel del trevliga nyheter för alla Nintendo-fans. Här är 8 glödheta kommande Nintendo Switch-spel 2022.

1. Mario Strikers: Battle League

Släpps: 10 juni 2022

Nintendo Switch saknar de bästa fotbollsspelen som släpps på PC, Xbox och Playstation (vi räknar inte med den bantade Switch-versionen av FIFA), vilket är en av konsolens största nackdelar. Å andra sidan är det bara Nintendos konsol som får Mario Strikers: Battle League – återkomsten av ett av det bästa Mario-fotbollsspelen. Fast egentligen är sporten som spelas här inte fotboll, utan ”Strike” – en slags laglös och brutal (med Mario-mått mätt) version av fotboll.

Spelarna du väljer till ditt lag är välkända Nintendo-karaktärer, var och en med sina egna förmågor, och på planen är det 5 mot 5-matcher som gäller, mot AI-spelare, kompisar i soffan eller online. Precis som i vanlig fotboll får du poäng genom att göra mål, men i Strike tjänar du även på att tackla och puckla på andra spelare så mycket som möjligt. Mario Strikers Battle League släpps den 10 juni, så trots att VM har flyttats till december i år kan du njuta av en het fotbollssommar.

2. Fire Emblem Warriors: Three Hopes

Släpps: 24 juni 2022

Fire Emblem Warriors: Three Hopes kommer att vara ett hack-and-slash-spel snarare än ett turbaserat strategirollspel som föregångaren Three Houses. Det återstår att se om Three Hopes blir en direkt uppföljare som Persona 5 Strikers var till Persona 5, eller om det kommer att utspela sig i en alternativ tidslinje som Hyrule Warriors: Age of Calamity. Hur som helst ser vi mycket fram emot att få återse några av karaktärerna och ge oss ut på nya äventyr i Fódlan. Fire Emblem Warriors: Three Hopes släpps den 24 juni.

3. Sports Story

Släpps: Någon gång under 2022

Vi har väntat och väntat, och faktum är att vi inte skulle ta gift på att uppföljaren till Sports Story faktiskt kommer 2022. I juni förra året hintade Sidebar Games dock hintat om att den sportiga rollspelshybriden, vars release redan skjutits upp en gång, började bli klar, så det borde väl, så här ett år senare, betyda att ett släpp är alldeles runt hörnet. Eller?

4. Xenoblade Chronicles 3

Släpps: 29 juli 2022

Bland kommande Nintendo Switch-spel 2022 är Xenoblade Chronicles 3 tveklöst det rollspel som flest har sett fram emot. Spelet släpps redan den 29 juli, ungefär två månader tidigare än det tidigare kommunicerade releasedatumet. Xenoblade Chronicles 3 kommer garanterat att bjuda åtskilliga timmar av action och en historia som förhoppningsvis lever upp till sina föregångare.

5. Live A Live

Släpps: juli 2022

Några av de bästa titlarna från SNES-tiden hittade aldrig utanför Japans gränser, och JRPG-spelet Live A Live var just ett sådant. Men nu är det dags även för oss européer att få testa spelet, i den här remaken från Nintendo och Square Enix. Live A Live innehåller sju miniscenarier i ett spel, vart och ett med sin egen huvudperson och miljö, unik konststil och stridsmekanik.
Originalet var inspirationen till spel som Chrono Trigger och nyliken utkomna Octopath Traveler, vilket den här remaken lustigt nog påminner om på flera sätt, inte minst rent grafiskt. Live A Live släpps den 22 juli.

6. Splatoon 3

Släpps: 9 september 2022

I september är det dags för det tredje spelet i Splatoon-serien att göra entré på Nintendo Switch. Det mesta är vad det verkar sig likt, men vi är nyfikna på det nya co-op-spelläget Salmon Run, samt möjligheten att spela i Story Mode.

7. Bayonetta 3

Släpps: Någon gång under 2022

Vi har vetat att Bayonetta 3 varit på gång ända sedan 2017, men alla rykten pekar på att det snart är dags för en skarp version. Nintendo ännu inte spikat något datum, men räkna med att kunna spela det snygga actionspelet innan 2022 är över.

8. Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Släpps: Någon gång under 2022

Uppföljaren till Nintendos och Ubisofts udda kärleksbarn Mario + Rabbids: Sparks of Hope, är på gång. Den här gången ger sig Mario och hans Rabbid-vänner ut för att rädda galaxen tillsammans med Rabbid Rosalina och Rabbid-Luma-hybrider som kallas ”Sparks”. Mario + Rabbids nöjer sig dock inte med rutnätsbaserade strider som sin föregångare: Sparks of Hope kommer att innehålla mer realtidsstrider och ge mer utrymme till utforskning av 3D-världen. Vi är redo när Nintendo och Ubisoft är det – vilket av allt att döma är i år.

Kommande Nintendo Switch-spel 2022: Inget Breath of the Wild 2?

De flesta trodde nog att uppföljaren till The Legend of Zelda: Breath of the Wild skulle komma i år. Men i slutet av mars gjorde Nintendo alla fans besvikna, då de meddelade att spelet, som ännu inte har någon officiell titel, skjuts upp till våren 2023. Inte mycket att göra åt alltså, förutom att kolla in teaser-trailern ännu en gång, och trösta sig med att det trots allt finns andra intressanta Nintendo Switch-spel som snart kommer att släppas.

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 3