Annonser

Lär dig segla med simulatorn eSail

Publicerad:

Skrivet av Spelbloggen

Verifierat av: Max L

Genom att använda en simulator kan du lära dig att segla utan att lämna datorn. Den nya simulatorn eSail Sailing Simulator är designad för både teoretisk och praktisk träning.

Många drömmer om att lära sig att segla för att uppleva äventyret i skärgården eller på det öppna havet. Nu finns det en ny simulator för Windows och Mac som kan laddas ner via Steam.

2013 Ahmanson Cup Regatta yacht Zapata II b photo D Ramey LoganNär man börjar segla måste man både genomföra teori och praktik för att så småningom ta en skepparexamen. Det är vanligast att göra båda delarna genom en seglarskola. Prislappen kan vara ganska hög och det är dessutom säsongsbetonade studier eftersom segling är något man helst lär sig på sommaren. Många lär sig att segla i Kroatien där det finns flera seglarskolor och perfekta vatten. Då får man först vara med och segla tillsammans med en erfaren seglare för att lära sig grunderna. Teorin sker ofta framför datorn och i ett klassrum.

Genom att använda eSail går det att skippa teorin helt för att bara göra själva provet, men det kan ändå vara bra att segla med en erfaren seglare i verkligheten. Den virtuella träningen kan vara en bra hjälp eftersom du får uppleva många varierande utmaningar, men den ersätter inte upplevelsen av att vara på en riktig båt. eSail är utmärkt om du vill kombinera de båda världarna och förbereda dig för allt.

Styr en 36ft yacht

Om du lär dig grunderna med en simulator är det billigare att komma igång med utbildningen, samtidigt som det för många är mer tilltalande att få öva själv framför datorn i en spelliknande miljö. eSail Sailing Simulator låter dig styra en 36ft yacht runt en fiktiv skärgård. Enligt tillverkarna är eSail ett lätt sätt att lära sig på genom att öva och fräscha upp seglingskunskaper i en virtuell miljö.

Både för nybörjare och erfarna seglare

Erfarna seglare kan också använda spelet eftersom man kan ställa in olika utmaningar med olika svårighetsgrader. Nybörjare kan lära sig alla grundläggande kunskaper om segling, från hur man reser seglet till tack, gybing, rev, förtöjning och kursplanering. Det går både att utmana sig själv med kursplanering och vill man ha ännu fler utmaningar går det att vara med i olika lopp.

De tankeprocesser och handlingar som krävs för att segla den virtuella båten är mycket lika det som krävs i den riktiga världen. När du har blivit bra på eSail kan du sätta upp en virtuell seglingstur och uppleva Shearwater Island som ligger i mitten av Stilla Havet. Genom att använda läget Live Sailing får du uppleva naturliga väderomställningar, ta del av olika utmaningar och samla intressepunkter. Det finns även ett pilotläge som låter dig segla utan att behöva styra båten själv.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0