Artiklar

Legofigurerna invaderar alla plattformar

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

Det är ingen brist på Lego-spel direkt, och även om de ofta är bra så har de flesta känts lite själlösa på senare år. Kanske är Lego Minifigures Online precis vad vi väntat på? På pappret låter det ju väldigt bra: ett MMO som låter dig färdas mellan ikoniska Lego-världar, som legofigurer förstås. Kolla bara lanseringstrailern nedan:

Lego Minifigures Online släpps till – och ta ett djupt andetag nu – Windows, Mac, Linux, Android, och iOS. Det vill säga allt som inte är en dedikerad spelkonsol.

Extra imponerande är att alla format spelar i samma världar. Inte heller verkar det vara några dolda kostnader – du betalar för spelet och sedan får du spela. Vissa format, som iOS-versionen, kostar mindre (49 kr), men då får du bara en värld (piratvärlden), och övriga kostar extra. Inga prenumerationskostnader eller så heller, Lego Minifigures Online är pay to play.

[fact float=”alignright”]Måste samla alla? Ja, det är väl känslan som Funcom och Lego vill uppmana oss till. Dels inom spelet, och dels genom att köpa Lego-figurer i små paket, och aktivera dem i spelet med en kod. Väldigt Skylanders och Amiibo, fast med vad Lego redan har på plats, vilket känns som en smart variant.[/fact]

Känner du igen spelet? Det beror på att det släpptes som free to play förra året, men är nu – enligt Funcom – rejält uppdaterat, med ny affärsmodell och alla dessa format. Norska Funcom är kända från Anarchy Online, Age of Conan, och (kanske mindre lyckade) The Secret World. Det finns med andra ord en viss erfarenhet från onlinevärldar, vilket är lovande.

I skrivande stund är spelet inte släppt på Google Play Store, men det är bara en tidsfråga. Du kan däremot köpa Lego Minifigures Online på Steam, utöver på App Store som länkat ovan.

Vi får säkerligen anledning att återkomma i ämnet efter lite testande. Tills dess, bygg lugnt.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0