Artiklar

Lördagsachievement: Clean Hands

Publicerad:

Skrivet av Robert Jonsson

Verifierat av: Max L

ach_DishonoredUnder 2012 släpptes spelet Dishonored och redan vid förhandssnacket var jag fångad av det. Eftersom personer som varit involverade i Deus Ex även var involverade i Dishonored var det en god fingervisning om vad vi skulle få. Istället för de snitslade banorna vi får i många av dagens spel, skulle vi få tackla banan på vårt eget sätt. Dishonored ger spelaren möjligheten att välja sin egen väg och det är också en sådan achievement som vi spanar in idag.

ach_dishonored_smallClean Hands (100)

Clean Hands är värd en hel del gamerscore, men det är också en achievement som kräver lite i utbyte. Du måste nämligen spela igenom hela Dishonored utan att döda någon. Ja, det här är ett koncept som är obegripligt i de flesta spel idag. Liksom, hur kan man göra ett spel som inte kräver att du skjuter ned fiender till höger och vänster?

I Dishonored kan du visserligen röja loss och döda fiender precis som i vilket spel som helst. Vad som får spelet att stå ut är att det är designat på ett sätt som inte kräver att du måste döda någon. Genom att hålla dig dold och undvika folk behöver du inte oroa dig för strider – och blir du upptäckt kan du alltid fly. Istället för att döda spelets bossar, kan du utforska miljöerna och få tag på information som neutraliserar dem istället. Sådant är tyvärr allt för ovanligt i dagens spel, men är helt klart något jag hoppas på att vi får se mer av i framtiden.

Clean Hands uppmuntrar oss verkligen till att spela Dishonored på ett annorlunda sätt än vad man vanligen gör i andra spel. Det är med andra ord en achievement som lyckas väl med att både vara intressant och uppmuntra spelarna att utforska alternativa sätt att ta sig an spelet på.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0