Artiklar

Lördagsachievement: Originality

Publicerad:

Skrivet av Robert Jonsson

Verifierat av: Max L

ach_deadisland

Dead Island: Riptide släpptes nyligen och recenserades av vår Rickard. Själv njuter jag av det första spelet fortfarande då jag spelar det tillsammans med några vänner. Dead Island blir betydligt roligare då, märker jag, så därför tänkte jag kolla in en achievement som fokuserar på just co-op.

ach_deadisland_smallOriginality (10)

Jag gillar egentligen inte achievements som är baserade på att spela online, eftersom det ofta ligger fokus på ”mad skillz” eller ett oerhört grindande. Det finns förstås undantag och ett av dessa är Dead Islands Originality. Den kräver varken kunnande eller grindande, utan bara en grupp vänner som kommunicerar med varandra.

Dead Island kretsar kring fyra olika karaktärer som spelarna väljer mellan. Det går utmärkt att spela samma person som någon annan, så tekniskt sett går det att springa omkring som tre tvillingar tillsammans. Ja, fyra fungerar förstås också, men någonstans måste man väl dra en gräns?

Originality handlar om att stödja spelföretagets vision att spela i en grupp om fyra personer som alla väljer olika karaktärer. Det enda som behövs göras för att achievementen ska ploppa då spelet börjar är att tala med dina vänner innan ni börjar att spela. Och i ärlighetens namn, gör den ansträngningen om ni spelar Dead Island för storyn. Eftersom alla filmsekvenser visar de fyra karaktärerna, oavsett om du spelar ensam eller samma karaktär som dina tre vänner, kommer det i alla fall kännas lite mer sammanhängande.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0