Mario Kart 8 Deluxe får nya banor

Petter Mattsson
Artiklar

Onsdagen den 9 februari var det dags för ännu ett Nintendo Direct att sändas live på Youtube. I vanlig ordning presenterades mer eller mindre spännande spelnyheter för Nintendo Switch, och bland exemplen på de som tillhör kategorin ”mer” hittar vi Xenoblade Chronicles 3, Wii Sports-uppföljaren Nintendo Switch Sports och besked om att Splatoon 3 kommer i sommar. Du som hoppats på att Mario Kart 9 skulle tillkännages får vänta ett tag till, men det presenterades ändå en rätt uppiggande nyhet för alla kart-fans.

Mario Kart 8 Deluxe
Snart får vi köra kart på nygamla banor. Bild: Nintendo

Mario Kart 8 Deluxe DLC: 48 klassiska och nya (?) banor

Det är fem år sedan Mario Kart 8 Deluxe släpptes på Switch, och faktumet att spelet i princip är det samma som Mario Kart 8 på Wii U, som släpptes för åtta (!) år sedan, betyder att trogna fans av spelserien redan har fått vänta allt för länge på nytt material.

Det verkar Nintendo sent omsider också ha insett och därför släpper de nu Mario Kart Deluxe DLC, som innebär hela 48 nya banor att köra på. Nintendo älskar som bekant nostalgi – ärligt talat var i princip alla nyheter som presenterades under Nintendo Direct någon slags remake eller uppfräschad version av ett gammalt spel. Med den nya Mario Kart-DLC:n tar man därför föga förvånande samma väg som med Mario Party Superstars och återintroducerar en hel rad klassiska banor från spel som Mario Kart Wii, Mario Kart 64 och Mario Kart Tour. Det är dock lite oklart om alla banor kommer vara gamla klassiker eller om vi också kommer att få några helt nydesignade.

Vad som dock står klart är att det allt som allt kommer att röra sig om 48 banor och att de kommer släppas i sex omgångar, med vad det verkar fyra månader mellan dem.

Gratis för dig med Nintendo Switch Online + Expansion Pack

Ett så kallat Booster Course Pass, som nyckeln som ger dig tillgång till banorna kallas, kostar 24,99 amerikanska dollar (omkring 230 SEK). Det hela är dock gratis för dig som har Nintendo Switch Online + Expansion Pack.

De första sex banorna av 48 planerade kommer att släppas den 18 mars.

När släpps Mario Kart 9 då?

Draget att släppa nya Mario Kart-banor stötvis med fyra månaders mellanrum innebär att Nintendo räknar med att folk kommer spela Mario Kart 8 Deluxe ända fram till slutet av 2023. Betyder det att vi får vänta lika länge på Mario Kart 9? Det är inte alls omöjligt. Mario Kart 8 Deluxe är fortfarande ett av de bäst säljande spelen till Nintendo Switch och med den nyligen annonserade DLC:n förlängs livslängden ytterligare.

Med det sagt finns det uppgifter som tyder på att Mario Kart 9 faktiskt är under utveckling för fullt och kan visas upp redan i år. Tills dess håller vi oss upptagna med nygamla banor som Choco Mountain och Tokyo Blur.

Se presentationstrailern för Mario Kart 8 Deluxe DLC nedan:

Betyg

Snittbetyg 4.1 / 5. Antal röster: 7