Micro

Thord D. Hedengren
Artiklar

Jag såg den här underbara lilla nyckelringsdatorn (!) som bevisligen är underbar för retrospel. Kolla videon, jag väntar.

Du kan bygga en egen, så klart. Visst vill du? Jag vill men vet samtidigt att det inte kommer bli av. Tiden, denna konstanta bov, gör att jag inte dyker in i några DIY-projekt av den här typen. Jag har köpt flera Raspberry Pi-datorer genom åren men för inte så hemskt länge sedan gav jag upp och gav bort de sista. Det blir liksom inte av, jag är för bekväm eller för upptagen – och saker ska inte ligga och skräpa. Bättre om någon annan gör något med dem, eller åtminstone att de ligger och skräpar där istället för hos mig…

Men i alla fall, nyckelringsdator för spel, så underbart! Jag minns en Tetris-nyckelring (som jag har kvar, någonstans) och hur den fick mig att knarka detta underbara pusselspel ännu lite mer. Det är något speciellt med sådana små, nischade, spelmaskiner. Även om det är önskvärt att de kan spela mer än ett spel – och då helst i färg.

Nyckelringsdatorn är ju som gjort för mig, som ni hör.

8412316748 bd4822c280 b

Min favorit-minispelmaskin är Game Boy Micro. Den slog aldrig stort i Sverige, jag har bara sett en handfull här, men för mig är det den perfekta Game Boy Advance-versionen. Rickard köpte den åt mig, en rosa fin liten sak, bättre begagnad i Japan vilket förstås betyder att den var som ny. Så underbar att spela på, trots frimärkesstor skärm. Jag plockar fram den ibland, petar in The Legend of Zelda: A Link to the Past eller Super Mario World 2: Yoshi’s Island och drömmer mig bort. Det är förstås ingen slump att det är Super NES-spel som i GBA-version som går varma på den lilla Micron, de är ju sådär retrounderbara att bara plocka upp.

Så nu åker min Game Boy Micro ner i väskan en stund. Det var ett tag sedan. En nyckelringsdator i all ära, men den kan inte slå den här underbara lilla saken.

Betyg

Snittbetyg 2 / 5. Antal röster: 1