Artiklar

Modvänliga Super Mario 64

Publicerad:

Skrivet av Rickard Olsson

Verifierat av: Max L

Jag är egentligen inget större fan av Mario i 3D. Galaxy-spelen tråkade ut mig å det grövsta, och likaså 3D Land till 3DS. Men med det sagt så håller jag ändå Super Mario 64 som ett av de bästa spelen någonsin. Det beror på lika delar nostalgi, spelbarhet och hur totalt sönderkört det är av moddare och speedrunners. Det är som att trixen, fantasin och kärleken aldrig tar slut. Som upptäckten av det omöjliga myntet.

Det är något som möjliggjorts genom emulatorernas intåg, och ytterligare exempel på det är följande moddar.

Kolla bara:

Super Mario 64 Maker

https://youtu.be/XNZk4ggJkcc

Så lagom inspirerat av Super Mario Maker till Wii U (och Nintendo 3DS). Nu är det möjligt, givetvis med viss modifikation, att skapa och spela sina egna banor i Super Mario 64. Lär väl knappast bli lika utbrett som sin inspirationskälla, men det ska bli spännande att se vad för kreationer som hittat ut om några månader.

Super Mario Odyssey 64

De som inte orkar vänta på Marios nästa äventyr, Super Mario Odyssey till Switch, lär säkerligen finna viss glädje i den här modden. Allt ser ut som vanligt, tills den där klassiska mössan börjar flyga åt höger och vänster och spelaren tar över diverse fiender.

Super Mario 64: Chaos Edition

Hur skulle det vara med lite galenskap utan inblandning av olagliga substanser? Det kan säkerligen Super Mario 64: Chaos Edition svara på. En mod som slumpmässigt ställer till med kaos på vilket sätt den än behagar, till synes när som helst. Här gäller det uppenbarligen att vara beredd på det mesta.

Super Zelda 64

Kanske inte det ambitiösaste projektet av dem alla. Men någon ansåg tydligen det vara kul om man kunde springa runt i Kokiri-skogen, i bästa Super Mario 64-anda. Åtminstone för en stund innan allting ballar ur.

Super Sonic 64

Det är väl självklart att även Sonic ska få vara med? Här har rörmokaren lämnat plats för den fartfyllde igelkotten, och snabbt går det, med klassiska guldringar istället för mynt.

Det finns ytterligare ett otal moddar för Super Mario 64, och detta om något visar vilken oerhört dedikerad skara fans det här spelet faktiskt har. Än idag. Och personligen uppskattar jag kreativiteten till max, även om den kanske inte alltid faller så väl ut.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0