Mortal Kombat blir film igen

Spelbloggen
Annonser

Mortal Kombat anses av många vara en av få filmer baserade på tv- eller datorspel värda namnet. I alla fall den första filmen, vilken kom 1995 och regisserades av Paul W.S. Anderson. I Mortal Kombat följer vi Raiden, spelad av Christopher Lambert med sitt karaktäristiska skrockande hesa skratt, som försöker stoppa Shang Tsung (gestaltad av Cary-Hiroyuki Tagawa) från att vinna turneringen Mortal Kombat, och därmed släppa in Shao Kahn och hans monster från Outworld. Det är med andra ord en story som är baserad på det första spelet i serien, även det kallat kort och gott Mortal Kombat. Flera välbekanta ansikten återkommer i filmen, såsom Johnny Cage (Linden Ashby), Sonya Blade (Bridgette Wilson), Kano (Trevor Goddard), Kitana (Talisa Soto), samt förstås hjälten själv, Liu Kang, som spelas av Robin Shou. Såväl ninjorna och ärkerivalerna Scorpion (Chris Casamassa) som Sub-Zero (Francois Petit) är med i filmen, men de får inte direkt något rampljus, även om Scorpions fajt i skogen är ganska underhållande. Under de segare partierna kan du alltid använda en Bethard bonuskod och roa dig lite på nätet.

Mortal Kombat anses vara en ganska framgångsrik film, och – som sagt – en av få filmer baserade på spel som inte är så fruktansvärt dåliga som exempelvis Street Fighter med Kylie Minogue och Jean-Claude Van Damme i huvudrollerna. Uppföljaren, kallad Mortal Kombat Annihilation, floppade däremot totalt. Här har man plockat in slagskämpar från det andra och tredje spelet i serien, vilket betyder att Jax (Lynn Red Williams), Sindel (Musetta Vander), och Shao Kahn (Brian Thompson) dyker upp. Raider är kvar, men Christopher Lambert ville uppenbarligen inte ha något att göra med åskguden mer, så James Remar har ersatt honom. Även Sonya Blade fick en ny skådespelare, Sandra Hess, men såväl Robin Shou som Talisa Soto återvänder till sina roller som Liu Kang och Kitana.

Varför är det här intressant nu då, undrar förstås vän av ordning? Jo, för det kommer en ny Mortal Kombat-film, och den börjar spelas in redan i år. Bakom det hela står James Wan, senast känd för sitt arbete med Aquaman med Jason Mamoa, och Fast and the Furious 7. Han har med andra ord lite koll på vad action är för något, så det låter ju lite lovande. James Wan producerar, men för regin står relativt okände Simon McQuoid. Det är inte känt vilket spel, om något, som filmen är baserad på, men med tanke på att reboots är det senaste i Hollywood så kan vi nog anta att det blir en sådan. Med andra ord: Raiden ska samla ihop slagskämpar för att vinna turneringen Mortal Kombat så att Earthrealm (dvs. vår värld) är säker från Outworld, och det är sista chansen. Och så vidare.

Filmen spelas in i södra Australien, i Adelaide-trakten, vilket fick regionens politiske ledare, Steven Marshall, att säga det här på Twitter:

The largest film production in South Australia’s history!@warnerbros will bring their epic action film, Mortal Kombat, to life here in SA. SA locations. SA crews. SA VFX companies. It will enhance our production capabilities and create new jobs for the local film industry. The largest film production in South Australia’s history!

Inget släppdatum är satt ännu, men den som väntar får se. Så länge kan du förstås se om Mortal Kombat från 1995.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0