Nästa retrokonsol siktar in sig på DOS-spel

Thord D. Hedengren
Artiklar

Om du inte tycker det räcker med NES Classic, Super NES Classic, PlayStation Classic, eller den kommande MegaDrive-retrolådan (som försenats), så sällar sig nu PC Classic till listan. Eller troligen i alla fall, för PC Classic ska förstås upp på Kickstarter (eller dylik plattform – därför ska jag inte backa den!) innan den når några spelares händer.

Unit-e är ett företag baserat i Maryland, USA, som säger sig vara kapabla att göra PC Classic. Minst 30 DOS-spel blir det, och stöd för såväl tangentbord och mus, som joystick och/eller handkontroll. Vilka spel det blir är oklart, men Unit-e har lekt licensleken förr, så de anser sig kapabla att få loss rättigheterna till några klassiker. Du ska även kunna köpa till fler spel, vilket är ett avsteg från hur övriga aktörer hanterar retrokonsolerna.

(Om du är för ung för att veta vad DOS är så… Ja, då är du kanske inte så ung egentligen. Innan Windows så var det DOS, ett textbaserat operativsystem som ligger till grund för allt Microsoft gjorde. Naturligtvis spelade vi åldringar spel då med.)

pc classic 04

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0