Nintendo Classic Mini: NES

Thord D. Hedengren
Artiklar

Nintendo Classic Mini: NES släpptes förra året och har varit närmast hopplös att få tag på. Det har gått så långt att rykten kring nedlagd produktion har cirkulerat ett tag, något som förbryllar då vissa som förhandsbokat faktiskt har börjat få sina enheter. För att reda ut det hela så hörde jag av mig till Patrik Johansson på Bergsala, som hade följande att säga om saken:

Den globala produktionen av Nintendo Classic Mini: NES pågår fortfarande och Nintendo har inte har satt något officiellt slutdatum för den produkten. Vi som Nintendo-distributör i Norden får dock inte beställa några fler än de leveranser som redan är fastställda och som kommer in nu under våren. Det är den info vi har i dagsläget.

Således är det inte kört för dig som ännu inte fått tag i den söta lilla mini-NES:en. Det är tur det, för Nintendo Classic Mini: NES är en underbar liten pryl, drypande av nostalgi förstås, men också med spelglädje, för de 30 spel som finns inbyggda bjuder på timmar och åter timmar av underhållning. Min sammanställningspost inför släppet i november förra året gäller fortfarande, så har du dålig koll på vad Nintendo Classic Mini: NES är för något börjar du där.

IMG 0104
Handkontrollen är normalstor, basenheten däremot…

Jag har haft en enhet sedan släppet och är rimligt förälskad. Nedan följer några tankar om enheten, i ingen egentlig ordning, för dig som funderar på om det här är något för dig.

  • Ja, den ser ut som en NES som krympt i tvätten, men nej – du kan inte öppna kassettluckan.
  • Sladdarna är på tok för korta, speciellt handkontrollens. Du behöver sitta framför TV:n (vilket var rimligt när vi hade 28″ tjock-TV) eller ha mini-NES:en på soffbordet. Det är inget stort problem, bara ovant.
  • Fast handkontrollens sladd borde verkligen ha varit längre… Handkontrollen är för övrigt trogen originalet och fungerar även till Virtual Console-spel du köpt till din Wii U.
  • Har du en Pro Controller till Wii så fungerar den också till Nintendo Classic Mini: NES. Trevlig bonus med tanke på att extra handkontroller är svåra att få tag på, såvida du inte vill köpa 8bitdo-varianterna. Då kan du å andra sidan få dem trådlösa…
  • Det är ett bra urval av spel, väldigt blandad kompott. Mega Man 2 och Excitebike är fortfarande fantastiska, och är Breath of the Wild din första bekantskap med The Legend of Zelda så har du både ettan och tvåan bland de 30 spelen.
  • Spelen var svårare förr, lyckligtvis har Nintendo Classic Mini: NES sparfunktion. Tur det, verkligen – annars kommer ungarna aldrig fatta hur vi åldringar pallade spela TV-spel över huvud taget!
  • När du spelat ett tag så börjar du automatiskt drömma om en Nintendo Classic Mini: Super NES.

https://youtu.be/IChTyt1zLy4

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0