Nya spel vi ser fram emot 2023

Publicerad:

Skrivet av:Spelbloggen

Verifierat av

Max L

Vintern är här med full kraft och det betyder att vi kan stänga in oss med något varm att dricka, för att njuta av våra favoritspel i timme efter timme med gott samvete. Det betyder också att ett nytt år är inom räckhåll. Med det i åtanke har vi tagit en titt på spelkalendern för att se vad vi har för nyheter att se fram emot. Det väntar en hel del spännande lanseringar under 2023 – både i form av nya upplagor av kända bekantingar och några helt nya titlar.

Här är fem spännande spel lanseringar som väntar under 2023.

Cupcakes

Ett stort fokus i den här artikeln kommer att vara på tv- och datorspel, men även på den kommersiella spelmarknaden online kommer det att dyka upp en hel del nytillskott under 2023. Oavsett om du spelar på svensklicensierade sajter eller om du föredrar casino utan Spelpaus, så kommer det att finnas gott om nya slots att njuta av under det kommande året.

En slot som kommer tidigt under 2023 som många inbitna spelare ser fram emot är Cupcakes från svenska Netent. Spelet utspelar sig i ett färgglatt muffinsland och för tankarna till klassiker som Candy Crush Saga, och det har helt klart potential att bli en riktig succé.

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

Under 2017 kom The Legend of Zelda: Breath of the Wild ut och nu är det äntligen dags för uppföljaren att göra entré. Med tanke på att just Breath of the Wild fick ett så bra mottagande – och att ”Zelda” är en kultspelserie – är förväntningarna givetvis stora på Tears of the Kingdom.

Nya spel vi ser fram emot 2023

Starfield

Ett storspel som många har sett fram emot är Starfield från Bethesda Game Studios. Efter succéer som exempelvis Fallout 4 och The Elder Scrolls V: Skyrim är Starfield deras nästa stora satsning. Spelet, som är ett actionrollspel, har också jämförts med just Skyrim – fast i en helt annan miljö. Som namnet antyder utspelar sig Starfield nämligen i rymden.

Street Fighter 6

En annan kultspelserie som är tillbaka under 2023 är Street Fighter från Capcom, som äntligen släpper Street Fighter 6. Efter att Street Fighter 5 inte riktigt levde upp till förväntningarna är förhoppningarna om en revansch stora denna gången. Baserat på det vi har fått se av spelet än så länge, så ser nämnda förväntningar ut att vara befogade.

Suicide Squad: Kill the Justice League

Batman: Arkham-spelserien som Rockstready Studios gav ut i huvudsak mellan 2009–2015 blev en enorm succé för spelutvecklaren. Både kritiker och spelare uppskattade majoriteten av spelen och därför är det svårt att inte se fram emot Suicide Squad: Kill the Justice League, som utspelar sig i samma universum. Denna gången är det, som du kanske redan gissat, från ett Suicide Squad-perspektiv vi kommer att få spela, med Captain Boomering, Deadshot, Harley Quinn och King Shark som spelbara karaktärer.

De fem spelen som listats ovan tillhör de absolut tyngsta släppen under 2023, men det finns även mycket annat att se fram emot. Under våren väntar exempelvis ett nytt Resident Evil 4, för Potterheads där ute är Hogwarts Legacy enormt framemotsett och vi har även titlar som Dead Island 2, Redfall, Forspoken och Alan Wake II som väntar – för att bara nämna några få. Vi ser med andra ord ut att ha ett mycket spännande spelår framför oss.

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1