Olika sorters pengaspel

Publicerad:

Skrivet av:Spelbloggen

Verifierat av

Max L

Det finns många olika sorters spel och i vissa av dem går det att vinna eller tjäna riktiga pengar. Här kommer jag att gå igenom några av de vanligaste, bästa och lättaste sätten att tjäna pengar på att spela.

När det gäller dator- och TV-spel så blir metoderna genast begränsade, men det går. Utöver att vara pro gamer kan man t.ex. jobba som speltestare, men det handlar mer om att spela om samma sak, om och om igen i flera månader. Mycket bättre är så kallade Let’s Plays, där man spelar in medan man spelar för att streama eller ladda upp till exempelvis YouTube. Sedan kan man tjäna pengar på donationer, annonser, sponsorer och liknande.

Ett mer kontroversiellt sätt att tjäna pengar på datorspel är genom att bygga upp karaktärer och/eller samla in sällsynta prylar, för att sedan sälja dem till andra spelare. Vissa tycker att det förstör spelen när folk kan köpa sig till att bli bättre, vilket är varför det förbjuds eller åtminstone inte stöds officiellt i många spel.

Det första man tänker på när man hör ordet pengaspel är förmodligen casinospel. Där finns det en chans att vinna riktigt stora pengar, men nackdelen är så klart att man måste satsa för att vinna. Det finns många olika sorter för att kunna variera, från bordsspel till spelautomater, där sluga strategier ökar vinstchanserna – och även några som kräver skicklighet.

Odds/sportsbets kan vinnas med ren tur, men det går också att öka sina vinstchanser genom att följa sporterna väldigt noggrant. Ju djupare din kunskap går, desto större är vinstchansen. Har du koll på vilka spelare som är skadade, vilka som gör bäst ifrån sig på hemmaplan, vilka byten som gjorts och så vidare så kan du med större sannolikhet förutspå resultaten.

Poker är ett annat exempel som kräver skicklighet och strategi. Det går att vinna på ren tur, men de bästa spelarna i världen dyker upp i finalerna gång på gång. Många livnär sig helt på poker och det finns freerolls som är helt gratis att delta i, men ger en chans på att vinna riktiga pengar.

Slutligen har vi lotterier, där det är lika bra att kasta ut strategierna genom fönstret. Det enda du kan påverka är hur många lotter du köper och ju fler du har, desto större vinstchans. Sedan är det helt upp till Fru Fortuna huruvida siffrorna matchar eller inte!

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1