Ombord på hypetåget

Publicerad:

Skrivet av:Robert Jonsson

Verifierat av

Max L

Jag har aldrig varit först med att skaffa mig en konsol vid lanseringen. Givetvis är en del av det ett resultat av min socioekonomiska bakgrund. Jag är inte från en rik familj. Inte fattig för den delen, men absolut inte rika så att få en ny konsol var något som skedde först några år efter släppet då priset gått ned. Vi var aldrig först med konsolköp och det är något som hängt med mig även som vuxen. Jag är försiktig, avvaktar och våndar mig inför inför köp av en ny konsol. Jag var många år efter alla då jag köpte min Xbox 360 och nästan ett år efter släpp för min Xbox One. För mig är konsolinköp förknippat med ångest. Tänk om den inte lever upp till hypen? Tänk om jag tröttnar på spelandet innan den var värd det? Har jag verkligen råd med detta? Dessa typer av tankar brukar förhindra mig från att ta steget fullt ut. Tills nu. Xbox One X lanseras den 7 november och idag tog jag steget att boka den på min lokala GameStop-butik. Så med allt ovanstående i tanken, vad var det som fick att ta steget?

Jag har som tidigare sagt aldrig varit med ombord på hypetåget inför ett ny konsolsläpp. Då jag nu för en gångs skull har ett litet ekonomiskt svängrum i samband ett släpp så passar det att slå till. Inte bara för att få vara med från början och uppleva både besvikelser och förhoppningar, utan för att Xbox One X känns som en spännande konsol. Jag tror inte på en jätterevolution trots prestanda och 4K-löften, men jag är ändå nyfiken på att se hur det rent praktiskt kommer att upplevas i spelen. Då Microsoft även förser en del gamla spel som jag har spelat igenom med 4K-uppdateringar så får jag ett tillfälle direkt att se hur det påverkar spelen.

Jag är den förste att erkänna att Microsoft gjorde en kaosartad lansering av Xbox One (för att säga det snällt). Från att ha legat i överläge förlorade Microsoft den ledande positionen till Sony. Varför är det positivt? För att den som ligger i underläge måste kämpa för att fortsätta vara relevanta och konkurrenskraftiga. Sedan Microsofts E3-fiasko har förbättring på förbättring skett med Xbox One, förändringar som jag är väldigt nöjd med. Jag älskar allt från gränssnitt till strategiska beslut och fler spännande förbättringar är på gång. Att stödja någon då de gör saker rätt är… tja, rätt i min bok.

I grunden är det nyfikenheten och möjligheterna med Xbox One X som fick mig att ta steget. Givetvis betyder inte all prestanda i världen ett dugg om det inte backas upp med spel och hade jag inte tilltro på konsolsens framtida spelutbud skulle jag förstås inte investera i den. Det finns dock gott om spännande spel i framtiden som jag vill spela – även om de inte är exklusiva.

Givetvis är exklusivitet ett bra säljargument, men så länge jag kan spela titlarna på min konsol känner jag inte ett behov att bara mina ”konsolvänner” ska få spela dem. Delad glädje är, trots allt, dubbel glädje.

Så hur tror jag att Xbox One X kommer revolutionerna min värld? Jag har inte den blekaste aningen egentligen. Troligen inte alls. Däremot är det något av en barnslig förtjusning som väcks i mig att få vara med från början. Att vara en del av hypen. Att få se vad den har att erbjuda. Det är i grunden nog för att jag ska våga att investera i något som jag älskar.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0