Onlinepoker – en perfekt kvällsunderhållning

Publicerad:

Skrivet av:Spelbloggen

Verifierat av

Max L

Poker må vara det mest älskade kortspelet någonsin. Men ska man vara tydligt är ju poker egentligen en hel massa olika spel som har ett antal saker gemensamt. De flesta av oss har säkert haft erfarenheter med att spela någon form av poker med familj, vänner eller bekanta kring ett bord. Men har man aldrig testat på att spela poker online kanske detta är det perfekta tillfället att prova på!

Texas hold’em – den populäraste varianten idag

Oavsett om man spelar poker på nätet eller live idag kommer man mest troligt stöta på varianten Texas hold’em. Detta pokerspel är ett så kallat community card pokerspel. Vilket betyder att man inte bara kommer att få kort på handen utan även behöva använda kort som delas ut gemensamt till alla spelare genom att läggas öppet mitt på bordet för att kunna skapa en riktig pokerhand på fem kort. När det kommer till just Texas hold’em är det specifikt två kort varje spelare får utdelat till sig och sedan kommer sammanlagt fem kort läggas ut på bordet under spelets gång. Av dessa sju kort får man då använda en valfri kombination av fem för att skapa sin hand. Vilket kan betyda att man använder alla de fem som lagts ut på bordet och inget av sina egna kort.

Mängder med stora och små turneringar

En av de stora fördelarna med att spela poker online är att det nästan alltid finns en turnering som snart börjar. Dessa kommer i alla möjliga storlekar från miniturneringar för bara 20 spelare till turneringar där mer än 1000 deltagare spelar.

För att spela i en turnering krävs ofta en buy-in. Detta är en summa man betalar för att få spela. Då när turneringen börjar kommer man då få en stack med marker och det är bara att sätta igång. En buy-in kan vara allt från några kronor till flera tusen. Somliga turneringar hoppar dock över över buy-in helt och hållet och är helt gratis att vara med i. Dessa turneringar kallas för freerolls och har ofta relativt små vinstpotter. Men eftersom de är helt gratis kan man ju alltid använda dessa för att träna upp sitt spel något.

Spela vid flera bord samtidigt

Till skillnad från livepoker där man sitter kring ett bord och spelar får man i onlinepoker helt enkelt upp ett fönster där en bild av pokerbordet och varje spelares namn, med eventuell avatar, syns. På grund av detta är det ju tekniskt sett inget som hindrar en från att ha flera fönster öppen samtidigt och på så sätt gör det möjligt att spela på flera bord på en och samma gång. Faktum är att detta är väldigt vanligt bland onlinepokerspelare och det är inte ovanligt för riktiga proffsspelare att sitta vid 10 eller fler virtuella bord samtidigt. Detta kräver dock träning och erfarenhet inom spelet, men spelar man bara på kommer man nog snabbt märka att det inte är så svårt att spela vid mer än ett bord. Och med tiden kommer man kunna arbeta upp detta antal till ganska många.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0