Thord D. Hedengren

Metroid: Samus Returns är en tolkning av Game Boy-klassikern Metroid 2: Return of Samus, men inte en direkt remake. Vissa saker är nya, planeten SR388 där du är på jakt efter metroider att förgöra är annorlunda, och du kan nu skjuta i flera riktningar samt kontra anfall med en närstridsattack. Det sistnämnda förändrar spelet en hel del och tar över mycket av spelupplevelsen, för om du inte kontrar vissa fiender med en snyting så ligger du risigt till. Samus Returns känns inte lika förfinat som Super Metroid men det är ett snyggt och välljudande spel med bra kontroll, om än med en något aggressiv hitbox. Har du spelat Game Boy-förlagan så känner du igen dig, men inte så mycket att Samus Returns är en direkt återkomst. Nej, det här är ett nytt spel inspirerat av ett gammalt, och ett bra sådant.

Snyggt, bra bruk av 3D:n, flyter på bra, lagom utmanande även för de av oss som minns originalet.
Närstridsattacken sänker tempot, stundtals är hitboxen lite tveksam.

4/5

Utmärkt

Thord D. Hedengren

Blaster Master är tillbaka i rebootad form. Vi bjuds på ett sidorullande plattformsspel där huvudpersonen Jason, i sin tank Sophia III, hoppar och skjuter sig genom underjordiska världar i jakt på sin bortsprungna groda. Ibland får vi spela som Jason i isometriska grottor där tanken inte får plats. Överlag är det en skön tolkning av NES-klassikern, om än oväntat lätt för att vara ett spel med rötterna i 8-bitarseran.

Charmig pixelgrafik, en hoppande tank under jorden måste bara uppskattas.
Mindre tjusigt när vi spelar som Jason, lite för lätt.

3/5

Bra

Rickard Olsson

När Super Mario Maker släpptes till Wii U tändes en glöd inom många Mario-fans. Skapa dina egna banor i ikoniska Mario-miljöer med hjälp av välkända element, och dela sedan dessa med hela världen online. Nu skapar vi nya banor på Nintendo 3DS, men behåller dem dessvärre för oss själva då online-funktionen saknas här. Endast lokal delning fungerar, och via Streetpass. Det finns dock 100 färdigskapade banor av Nintendo själva som alla innehåller ett par särskilda utmaningar förutom att bara komma i mål. Kul en stund, men lite tröttsamt att i längden köra om samma banor i jakt på de svåraste medaljerna som delas ut vid varje avklarad uppgift. Det finns att göra för Mario-fansen i Super Mario Maker till 3DS, men för undertecknad fungerar det bäst i kortare doser.

Intressanta Nintendo-skapade banor som kan bjuda på hyggliga utmaningar
Kan bli lite tröttsamt att spela om banorna med de svårare utmaningarna. Saknar online-delning av banor.

3/5

Bra

Anders Norén

Jag är redo att älska igen. Pokémon Sun är snyggare än något tidigare spel i serien, och kanske snyggare än något jag har spelat på ett Nintendo 3DS. Det fäster också större vikt vid handlingen än föregångarna, vilket reflekteras i både roligare dialog och karaktärer som faktiskt har karaktär. De största skillnaderna i spelet ligger dock i de minsta förändringarna. Menyerna är lite snabbare, spelsystemen mer lättjobbade, spelvärlden snabbare att förflytta sig i och striderna både mer strömlinjeformade och roligare att följa. Resultatet är min bästa Pokémon-upplevelse sedan Game Boy Advance-eran. Det spelar ingen roll om du spelar varje Pokémon som släpps, om du inte har rört serien på flera år eller aldrig har prövat den överhuvudtaget. Om du har ett Nintendo 3DS så måste du ge Pokémon Sun/Moon en chans.

Snyggare och mer beroendeframkallande än någonsin
Stundtals halvdan prestanda på original-3DS

5/5

Världsklass

Maria Sjöberg

Vanligtvis brukar jag vara svårflörtad vad gäller expansioner och nedladdningsbart material så jag är förvånad över att jag gillar Welcome Amiibo så pass mycket. Som namnet avslöjar tar Amiibo större plats i New Leaf men det går absolut att få glädje av uppdateringen utan Amiibo. Om du är en manisk prylsamlare (som jag) kommer du att älska campingplatsens besökare som låter dig beställa nytt pynt till ditt hem. Om du har svårt för att slänga saker (som jag) kommer du att älska det utvidgade lagerutrymmet. Om du gillar att-göra-listor (inte jag) kommer du att älska de dagliga uppdragen. Welcome Amiibo är dessutom gratis så det är hög tid att återvända till borgmästarstolen om det var ett tag sedan sist du var där.

Ännu mer att göra och ännu mer beroendeframkallande, speciellt minispelet Puzzle League
Alla pengar som kommer att försvinna ner i Amiibo-hålet

4/5

Utmärkt