Thord D. Hedengren

Det är svårt att tänka sig ett bättre lanseringsspel än The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Öppen värld, tusentals saker att göra, glimten i ögat, finurliga pussel och en fantastisk grafikstil gör det här till ett spel jag aldrig vill sluta spela. Det går att skämta om hur irriterande det är när det regnar, att vapen går sönder frekvent i början av spelet och sådant, men det faller ingen skugga på upplevelsen. Jag vet inte om Breath of the Wild är det bästa Zelda-spelet någonsin, det får tiden utvisa, men att det är en oerhört stark kandidat till 2017 års bästa spel är larvigt glasklart. Det här är en upplevelse som helt enkelt inte får missas och ett skäl så gott som något att inhandla en Nintendo Switch. Jag är förlorad i Hyrule och jag vill inte återvända till verkligheten på länge.

Fantastisk öppen värld, vackert spel, bra spelmekanik, finurliga pussel, listan går nästan att göra hur lång som helst.
Full HD hade varit önskvärt, bilduppdateringen haltar ibland.

5/5

Världsklass

Rickard Olsson

Slår man upp uttrycket metroidvania i ett lexikon är chansen nog så god att man hittar Axiom Verge där. Efter en omkullkastande olycka finner sig vetenskapsmannen Trace helt plötsligt i en ytterst Metroid-inspirerad 2D-värld, där det gäller att ta sig från rum till rum genom mystiska rymdliknande miljöer. På vägen plockar vi upp olika vapen och bonusar, samt nystar i vad som egentligen skett och vad som måste göras. Med responsiv kontroll och ett upptäckarvänligt koncept gör sig Axiom Verge garanterat bra för alla som gillar Metroid– och Castlevania-liknande spel.

Atmosfäriskt, hyfsat mystiskt och lättillgängligt.
Kan frysa till någon sekund emellanåt på PS Vita.

4/5

Utmärkt

Maria Sjöberg

Alla växlar har dragits på inför cyberpunkhunken Adam Jensens nyaste äventyr. Mankind Divided är snyggare, starkare och fyllt med nytt dryckesjom för att smörja lederna (badum-tisch). Dessvärre ser det ut som att Jensen har mer ont än vanligt och det får jag med, av att ständigt mecka av och på med Jensens kropp som om det vore en gammal Volvo. Storyn är väl värd slitet dock.

Spelbar porr för neoframtidsälskare som föredrar att kräla runt bland metall och betong istället för ökendamm.
"RPG-element" var det någon som sa. "Meckarlåda" säger jag. Varning för tillitsproblem.

4/5

Utmärkt