Spelbloggen

Arkiv

Nu har vi snart firat klart Mario

Här kommer en liten påminnelse om att Marios 35-årsfirande snart är över, och det påverkar potentiellt vad du kan spela.

👉 Läs vidare

The Elder Scrolls V: Skyrim var förvisso på många sätt förlagan till brädspelet The Elder Scrolls: Call to Arms, men kommande The Elder Scrolls V: Skyrim – The Board Game är mer i stil med originalets grottkravlande. Det är ett spel för 1-4 spelare, och crowdfundingkampanjen inleds snart. Mycket mer än så vet vi inte ännu.

Spelmässan E3 ställdes in förra året, precis som alla andra konferenser som samlar en väldig massa människor på liten yta. I år ska det bli någon form av E3-upplevelse, men det blir ingen fysisk tillställning, något som användaren Rösti på Resetera-forumet grävde fram ur en presentation på lacity.org. Ingen är förstås chockad över detta.

Pokémon firar 25 år med nya spel

Eller ja, nygamla spel ska man kanske säga. På en Pokémon Presents-stream så utannonserades i alla fall remakes på Nintendo DS-spelen Pokémon Diamond och Pokémon Pearl, med de allt annat än originella Pokémon Brilliant Diamond och Shining Pearl.

👉 Läs vidare

PUBG: New State kommer i år

PUBG Studio, som gör PUBG-spelen, inklusive mobila PUBG Mobile, gråter knappast över Epics Fortnite-kamp med Apple. Därför är det inte så förvånande att nästa PUBG-spel är just till de mobila plattformarna. Här är första trailern för PUBG: New State.

👉 Läs vidare

Nytt PlayStation VR-headset på gång

Sony har utannonserat ett nytt VR-headset till PlayStation 5.

Today I’m pleased to share that our next-generation VR system will be coming to PlayStation 5, enabling the ultimate entertainment experience with dramatic leaps in performance and interactivity.

👉 Läs vidare

The Witcher 3, fast till PlayStation

Ja, den första PlayStation-modellen alltså, för när andra hoppas på en version av The Witcher 3: Wild Hunt med raytracing till PS5 så har Anders Lundbjörk, spelutvecklare i Göteborg, gjort en så kallad demake till PS1.

👉 Läs vidare

Fortsatt stort intresse för betting på esport

Esportens framfart de senaste åren har sannolikt undgått få. Hela spelbranschen har en stark tillväxt, och i och med det har allt från pengar till ett växande intresse fortsatt strömmat in i esporten.

👉 Läs vidare

Så slog coronapandemin mot Stockholm VR Center

Eric Isaksson driver Stockholm VR Center, en spelhall inriktad på Virtual Reality vid Globen i Stockholm. Föga förvånande har coronapandemin slagit hårt mot verksamheten, så vi växlade några ord i ärendet.

Vad är Stockholm VR Center för något?

👉 Läs vidare

I utmanande tider är onlinespel spelbolagens räddning

Det är många branscher som haft det rejält kämpigt än så länge under 2020. I samband med att folk antingen tvingats eller valt att stanna hemma i karantän eller frivillig isolering, så har konsumtionen i landet generellt sett minskat.

👉 Läs vidare
Äldre Inlägg »
Sida 1 av 203