PlayStation-spelare gillar Fortnite

Thord D. Hedengren
Artiklar

Apple och Epic är ju som bekant uppbundna i en juridisk historia om Apples regler för App Store. I grund och botten handlar det om att Epic inte vill betala 30% av intäkterna från sin försäljning till Apple, utan de vill kunna sköta betalningarna själva. Flera andra bolag har hakat på stämningen, däribland Spotify. Tycka vad man vill om hur många procent Apple ska ta av försäljning på deras app-butik, men det blir lite humor när utgivare av gratisprodukter inte vill dela med sig av vinsten från sina premiumvarianter.

Hur som helst, till följd av detta så har en hel del dokumentation lämnats till rätten. Den senaste vändan belyser var Epic tjänar mest pengar på kassakon Fortnite, som förstås är i centrum för hela den här röran. Spoiler: det är inte på App Store…

The Verge har läst dokumentet, som behandlar perioden mars 2018 till juli 2020, och konstaterar att PlayStation-spelarna står för de största Fortnite-intäkterna, nästan 47% av dem faktiskt. Tvåa är Xbox One på knappt 28%. Faktum är att App Store kom först på femteplats, med knappt 6% av intäkterna. Visst, det hade ju varit mer om Apple inte hade tagit 30% av de dryga $700 miljonerna som Epic håvade in, men inte stort nog för allt detta oväsen, eller?

Här är Fortnite mest inkomstbringande:

  1. PlayStation 4/5
  2. Xbox One
  3. Nintendo Switch
  4. PC
  5. App Store
  6. Android

Inte hela världen för Epic om Fortnite inte får komma tillbaka till App Store med andra ord…

Den berömda krigsförklaringen mot Apple

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0