Artiklar

Poddtipset: Rollspelsklubben

Publicerad:

Skrivet av Robert Jonsson

Verifierat av: Max L

Denna vecka tipsar jag om vad som skulle kunna kallas för en spinoffserie till Bortom: Bortom. John A. Jonsson har genom åren medverkat i podden och bestämde sig till slut för att starta en egen. Det var så Rollspelsklubben föddes och med sin medverkan i två poddar är John troligen Sveriges meste rollspelspoddpratare.

Så varför rekommenderar jag Rollspelsklubben? John har lagt fokus på att skapa avsnitt om specifika rollspel där han intervjuar spelskapare. Det blir väldigt insiktsfullt att få höra deras tankar om sina egna rollspel. Gäster som hittills besökt podden har varit allt från kändisar som Krister Sundelin (Skymningshem: Andra Imperiet) och Peter Bergting (Spelet om Morwhayle) till mer doldisar som Niklas Gerholm (Starchallenge) och Daniel Lehto (Äventyr).

Jag måste även passa på att rekommendera Spelledarskolan!, vilket var vad de första avsnitten kallades för. Där går John, tillsammans med sina gäster, igenom en bunt av praktiska och hjälpsamma tips för spelledare. Allt ifrån plats och tid till musik och stämning. Där finns många tips att hämta både för nybörjare och rutinerade spelledare.

Om det är något som jag får önska så är det att John förbättrar ljudkvalitén i början och slutet av varje avsnitt. Själva delen med gästerna är emellertid alltid bra och det är verkligen en petitess som inte bör hindra någon från att lyssna. Du hittar Rollspelsklubben på Johns hemsida IcarusDream.se eller på iTunes.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0