PS4 också att blockera begagnade spel?

Rickard Olsson
Artiklar

ps4Microsoft har den senaste veckan blivit totalt överkörda av den arga internetmobben på grund av deras beslut vad gäller begagnade spel. Att personer som köper spel privat av någon annan måste betala en avgift för att kunna spela det på sitt eget Xbox Live-konto. Exakta detaljer saknas, men det verkar inte spela någon roll i nuläget. Många har dessutom deklarerat att de minsann går över till Sony och PlayStation 4 på grund av detta.

Men är Sony helt oskyldiga, trots att de ännu inte gått ut med någon som helst information om begagnade spel? Nej, inte enligt speljournalisten Geoff Keighley som citeras på CVG.

Sony has sort of been seen as this kind of white knight so far that’s not going to restrict used games. Based on some of the things I’m hearing, I don’t think that’s entirely true, because I can’t see publishers allowing one system to do one thing and one the other.

Detta är en oerhört känslig fråga, och jag tvivlar faktiskt lite på att varken Sony eller Microsoft kommer våga beröra denna under E3-mässan i juni. Bli inte förvånad om det dröjer till hösten, närmare lansering, innan det bringas någon klarhet i det hela.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0