Rollerdrome: Allt om det futuristiska och blodiga rullskridskospelet

Petter Mattsson
Artiklar

Året är 2030 och en ny, blodig sport sprider sig över jordklotet. När rullskridskoåkaren tar sina första skär in på arenan vet publiken att bara en av de tävlande kommer att överleva. Detta är spelreglerna för Rollerdrome – det nya spelet från Roll7. 

Vad är Rollerdrome?

Action-sporttiteln Rollerdrome är ett kommande högoktanigt enspelarspel där du har rollen som en pistolförsedd och rullskridskoåkande idrottare i den nya sporten rolledrome. I den mycket snara och dystopiska framtiden då spelet utspelar sig har gränserna mellan verklighet och underhållning suddats ut, vilket har lett till brutala sporter där det inte räcker med att besegra motståndarna – de måste också dö. 

Målet för dig som tävlande är därför inte bara att bli rolledromemästare, utan också att överleva. Dessutom nystas mysteriet med det onda storföretaget Matterhorn upp under spelet gång – vad vill de egentligen och vilken roll har de i att världen har blivit så här cynisk?

Finns det en Rollerdrome-trailer?

Den 7 juni 2022 släpptes en trailer till Rolledrome på Pirate Divisons Youtube-kanal. Pirate Divison är en av utgivarna av spelet och för utvecklingen av spelet står Roll 7 – kända för Olli Olli Worldsom vi har recenserat. Spana in trailern för Rollerdrome här: 

Rolledrome: Gameplay

Vad kan vi då förvänta oss för gameplay från det kommande spelet? Av den förhandsinformation vi tagit del av lär inte det här bli ett spel som bjuder på många lugna stunder. Du åker rullskridskor, du skjuter, du gör konster och undviker att bli träffad. Du kommer att bli tvungen att anpassa taktiken efter olika motståndare, då vissa är utrustade med sköldar, rökbomber och annat som gör vägen till mästarpokalen allt annat än spikrak.

Även om spelet verkar upplagt för svettiga online-matcher mot kompisar eller främlingar på nätet är det av allt att döma ett single player-spel – den enda sociala aspekten är de rankinglistor som kommer att finnas tillgängliga online, där spelare kan jämföra sina framgångar.

Cel shading-grafik och retrofuturistiska vibbar

Många började snacka om Rolledrome efter att spelet avslöjades under sommarens PlayStation State of Play, men inte bara på grund av den unika spelidén. Cel shading-grafiken, musiken, karaktärernas rörelser och de retrofuturistiska vibbarna ser alldeles utsökta ut. Grafikmässigt påminner spelet om Sable – ett av de bästa Steam Deck-spelen i vårt tycke – och protagonistens rörelser när den skrider fram i arenan är så mjuka och naturtrogna att EA Sports Vancouver-avdelning borde göra studiebesök hos Roll 7 inför framtida släpp av sin NHL-serie. 

När släpps Rollerdrome?

Rolledrome kommer att släppas till PS4, PS5 och PC den 16 augusti 2022. Till skillnad från många andra spel har väntan inte varit lång. Spelet utvecklades i tysthet och offentliggjordes bara ett par månader innan det kommunicerade lanseringsdatumet.

Betyg

Snittbetyg 4.5 / 5. Antal röster: 2