Rollspelsboomen

Thord D. Hedengren
Artiklar

Dice, by Derek GaveyJa, riktiga rollspel alltså, sådana som spelas med tända ljus, tärningar, papper och penna. Inte pseudo-varianterna till tv-spelskonsoler, eller modmonstren till datorerna. Det är inte rollspel, det är något annat.

Det är klassiska Drakar och Demoner, det är Mutant, det är nyare spel som Bortom (av vår egen Robert) och Coriolis. Det är nästan så att man tror att nördarna i källaren är på väg tillbaka. Nästan.

Så här skrivs det på Spelarollspel.se:

Samma dag släpps den bomben om att Riotminds gör årets kulturgärning. De släpper nämligen hela Drakar och Demoner-arkivet fram till Trudvang fritt på nätet. Enda undantaget är Trakorien och Svavelvinter-kampanjen. Resultatet? Deras serverhotell går ned på knä och tvingar dem att flytta till ny server. Inte fy skam!

Drakar och Demoner gratis, nästan allt innan nuvarande version, är bara toppen på isberget. Klassikern Mutant Chronicles kommer nämligen tillbaka, och kort därefter får vi veta att Mutant återföds med. Bland mycket annat. Det är väl uppladdningen inför rollspelskonventet GothCon i Göteborg under påskhelgen antar jag, men oavsett vilket så är det kul att se. Kanske det är dags att ge ut Splatter igen…?

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0