Så slog coronapandemin mot Stockholm VR Center

Thord D. Hedengren
Artiklar

Eric Isaksson driver Stockholm VR Center, en spelhall inriktad på Virtual Reality vid Globen i Stockholm. Föga förvånande har coronapandemin slagit hårt mot verksamheten, så vi växlade några ord i ärendet.

Vad är Stockholm VR Center för något?

Vi är en VR-spelhall i södra Stockholm, mittemot Globen. Jag startade Stockholm VR Center eftersom jag tyckte vr-tekniken var väldigt spännande. Det tycker jag fortfarande, men skälet till att jag brinner för det nu är att det inte finns något bättre än att få ge människor en riktigt kul och annorlunda upplevelse. Vi har ett spel som heter Richie’s Plank Experience, där spelaren går in i en hiss, åka flera hundra meter upp i luften och sen får gå ut på en planka. Jag tröttnar aldrig på att se någon göra det för första gången. Höra chocken i deras röst när hissdörrarna går upp och höjdrädslan kickar in. Vi har dessutom en fysisk planka och en fläkt som gör upplevelsen extra verklig. 

Vad för typ av upplevelser är mest populära?

Vi erbjuder stort antal spel, men jag skulle säga att 20% av spelen spelas 80% av tiden. Bland yngre barn är spelet Job Simulator en klassiker (ett spel där man prövar olika yrken, så som att laga mat, jobba på kontor eller reparera bilar). Bland ungdomar och vuxna är zombiespelet Arizona Sunshine en favorit, grafiken är förhållandevis bra och fyra personer kan spela samtidigt. Ännu större grupper vill ofta spela Tower Tag, ett slags laser tag i futuristisk framtidsmiljö, eftersom åtta personer kan spela samtidigt i det. Även boxningsspelet Creed: Rise to Glory är populärt, eftersom många vill testa att boxas mot varann och samtidigt slippa smärtan.

Hur har pandemin slagit mot er verksamhet?

Corona har slagit extremt hårt mot oss. Alla företag avbokade sina event direkt och strax därefter slutade även privatpersoner komma. Vi tappade 95 % av alla kunder. I början av april hade vi bara några få bokningar som gjorts långt i förväg. En efter en ringde de och avbokade. Vi försökte förklara att vi inte haft en enda kund på en vecka och att det nog var så coronasäkert det kunde bli, men de valde såklart att avboka ändå.

Det är inte lätt för någon under den här pandemin, men framför allt inte för de verksamheter som är beroende av besökare. Stötta de du kan.

Läs mer om Stockholm VR Center på deras hemsida.

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1