Artiklar

Solitairica är det perfekta altanspelet

Publicerad:

Skrivet av Thord D. Hedengren

Verifierat av: Max L

På sommaren blir spelandet alltid lite, jag vill skriva lidande men vi kör med ”annorlunda”. Vanligtvis varvar jag nästan inget spelande alls med återbesök i kära världar och en hel del bärbart, men den här sommaren blev det inte så. För det första har jag inte ens en speldator med mig och för det andra så har det blivit ganska lite spelat, detta trots ett allt annat än godkänt sommarväder.

Kontrasten är stor gentemot Anders och Johanna, som bevisat att Nintendos Switch-koncept tydligen inte var så himla fel. Min Switch ligger här, nästan helt ospelad den här sommaren, precis som alla andra maskiner i min närhet. Trots avsaknaden av sol och bad så blev det inte en spelsommar.

Det är konstigt. Det är också sagt med ett undantag.

Jag har knarkat Solitairica hela sommaren. Det är något så himla härligt med denna patiens-roguelike att jag undrar vad jag tänkte med när jag satte betyget 4 av 5. Visst, min kritik är förvisso fortfarande sann, men den blev mindre så när DLC:t Primal Champions (väl värt 10 spänn) släpptes. Att spela med de nya lekarna är underhållande, vissa är riktigt svåra att bemästra faktiskt. Epic-läget är dessutom svårt, en trevlig utmaning för de av oss som kanske lagt lite för mycket tid på att hämta Emperor Stucks krona.

Så jag har tagit min iPad och satt mig på altanen, och timmarna har runnit förbi. Jag är både glad och lite ledsen över att jag inte haft en användaranlys-app igång, för hur mycket tid har jag egentligen spenderat på Solitairica i sommar?

Häri ligger för övrigt hotet – och problemet – med alla bärbara spelmaskiner som inte är din smartphone eller platta. Upplevelserna på dessa maskiner är kanske inte lika stora eller engagerande än de du erbjuds på dedikerade enheter, men inte sällan är de goda nog. Säkerligen fakta som Nintendo & Co. tänker mycket på just nu. Switch må vara en härlig maskin med ett sunt koncept men har jag den inte i handen när spellusten faller på så finns det en tröskel, liten och larvig men väl en tröskel, för att gå och hämta den. Min iPhone är ju där redan och det där spelet är ju kul det med.

Lösningen? Släpp Solitairica till Switch.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0