Sonic-filmen får kritik och görs om

Spelbloggen
Annonser

Den kommande filmen om Segas blå maskot och tillika igelkott, Sonic, har inte haft det lätt. Först släpptes det bilder på postern för ‌Sonic the Hedgehog, och designen sågades stenhårt av folk på nätet. Nu senast är det en trailer som inte direkt har hyllats till skyarna.

https://www.youtube.com/watch?v=FvvZaBf9QQI

Absolut mest kritik fick det faktum att Sonic, som är en blå igelkott, har fått människotänder. Det ser verkligen konstigt ut, det får man ändå hålla med om, men den ilska som spytts över internet känns lite lagom omotiverad ändå.

Naturligtvis finns Sonics ärkefiende med i filmen, Dr. Robotnik. Det är ingen annan än Jim Carrey som spelar Dr. Robotnik, och här har kritiken varit helt omvänd. Man hyllar Jim Carreys gestaltning av den robotbyggande Dr. Robotnik, och visst känns han som en ganska bra castning, eller hur? Kolla framför allt det sista som händer i trailern ovan.

Andra Sonic-saker som vi ser i trailern är ringarna du samlar i spelen. Det för förstås tankarna till just spelen, men känns också som något du skulle kunna hitta i ett onlinekasino som exempelvis casumo. Det är lite kul att ringarna i Paramounts logotyp har ersatts med Sonic-ringarna också, en snygg liten detalj.

Filmen kommer i november och regisseras av Jeff Fowler. Det här är Jeff Fowlers andra film som regissör, den första var kortfilmen Gopher Broke. Sonics röst görs för övrigt av Ben Schwartz från Parks and Recreation, men också som en av knattarna i den nya Duck Tales-serien och som kaninadvokaten Rutabaga Rabitowitz i Netflix-serien BoJack Horseman. Det är med andra ord en röstskådespelare som varit med ett tag, så det kan nog bli bra.

A cop in the rural town of Green Hills will help Sonic escape from the government who is looking to capture him.

Det där är kanske inte världens mest upphetsande tagline, men okej, Green Hills nämns ju i alla fall. Som Sega-spelare säkert minns så är Green Hills Zone starten på det första Sonic the Hedgehog-spelet som släpptes till 16-bitarskonsolen Sega Mega Drive, eller Genesis som den kallades i USA. Det kom även en version till 8-bitarskonsolen Sega Master System, men den är förstås inte lika bra. På senare år har vi förstås sett Sonic the Hedgehog till fler plattformar. Det första spelet finns faktiskt till Game Boy Advance, Microsoft Windows, Nintendo 3DS, iOS (iPhone och iPad samt Apple TV), Android, Amazon Fire TV, och Nintendo Switch – förutom Sega Mega Drive då. Det finns även en version till Segas bärbara men misslyckade Game Boy-utmanare, som hette Game Gear. Den versionen hittar man även på samlingar till PlayStation 2 och Xbox. En annan version finns till Nintendo GameCube. Kort sagt så kan man spela versioner av originalet, Sonic the Hedgehog, till ett flertal olika konsoler. Det finns till och med en variant till iPod Classic…!

Det är oklart om filmen kommer plocka något från storyn i spelen, men oftast handlar det om att Dr. Robotnik (som för övrigt heter Dr. Eggman i Japan) vill komma över Chaos Emeralds, som på något vis låter honom ta över världen. Hur det faktiskt går till är lite oklart, men Sonic ska i alla fall stoppa honom. Vi får se när filmen släpps i november.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0