Sonic Frontiers blir igelkottens första open world-äventyr

Petter Mattsson
Artiklar

Det första Sonic the Hedgehog-spelet släpptes 1991 och lagom till 30-årsjubileet planerade SEGA därför att lansera igelkottens första open world-äventyr Sonic Frontiers

Detta gick dock inte som planerat – ytterligare finjusteringar behövde göras och i stället förväntas spelet komma någon gång under det fjärde kvartalet 2022. I den här artikeln tar vi en närmare titt på Sonic Frontiers och vad vi kan förvänta oss av spelet.

Sonic Frontiers: kortfakta

Vad är Sonic Frontiers?

Sonic Frontiers är en kommande titel i Sonic-franchisen och det första spelet någonsin där Sonic får röra sig i en öppen värld.

Kommer Sonic Frontiers på Nintendo Switch?

Ja, Sonic Frontiers kommer att släppas på Nintendo Switch, samt på PC (Windows), PS4, PS5, Xbox One och Xbox Series X/S.

När släpps Sonic Frontiers?

Sonic Frontiers har ännu inte fått något officiellt lanseringsdatum. Det ser dock ut som att spelet kommer någon gång under det fjärde kvartalet 2022 – antagligen i november eller december.

Går det att se gameplay från Sonic Frontiers någonstans?

Det finns en officiell trailer från Sonic Frontiers, men vi väntar fortfarande på gameplay från spelet. Förhoppningsvis kommer mer rörligt material från spelet komma i samband med E3 som hålls i juni 2022.

Breath of the Wild för Sonic-fans

Det är alltid trist när spelreleaser blir framflyttade, men å andra sidan har just Sonic-titlar de senaste åren allt som oftast varit besvikelser. 

Därför är det inte mer än rätt av spelutvecklarna att ta den tid de anser sig behöva för att säkerställa att Sonic Frontiers lever upp till den presentationstrailer som ärligt talat ser riktigt imponerande ut.

Många har redan dragit parallellen till The Legend of Zelda: Breath of the Wild och tanken på styra Sonic genom ett vackert och helt öppet landskap är onekligen uppiggande. 

Spelets story

Än så länge vet vi inte jättemycket om spelets story, men vi vet var spelet kommer att utspela sig, nämligen Starfall Islands – en plats med ett varierat landskap, fullt med ruiner och teknologi som bidrar starkt till BOTW-vibbarna.

Det har bekräftats att Ian Flynn, som är serietecknare och har varit skribent för en rad olika Sonic-serier har plockats in för att arbeta med spelets berättelse. Förhoppningsvis kan detta bidra till att spelserien får ny energi och hittar sitt fotfäste igen efter flera mindre lyckade titlar de senaste åren. 

Förutom Sonic själv råder det heller ingen tvekan om att Dr Eggman kommer att dyka upp, liksom Amy Rose – den rosa igelkotten som varit med i flera av Sonic-titlarna sedan hon introducerades 1993.

Släpps i november eller december

Enligt Sonic Frontiers officiella sajt kommer spelet att släppas ”Holiday 2022” – vilket antagligen betyder runt jul, eller möjligen någon månad innan.

Det ser också ut som att spelet kommer att kunna köras både på next gen-konsoler som PS5 och Xbox Series X/S och de äldre PS4 och Xbox One. Även PC- och Nintendo Switch-spelare kommer att kunna uppleva det nya äventyret.

Det har ännu inte rapporterats om vad de eventuella skillnaderna mellan de olika versionerna skulle kunna vara, men en inte allt för vild gissning är att spelet kommer att se betydligt bättre ut på PC och de nyare konsolerna.

Gameplay

Endast en officiell trailer till Sonic Frontiers har dykt upp än så länge, men den fungerar mest som ett sätt att väcka nyfikenhet för det kommande spelet.

Någon gameplay har vi alltså ännu inte fått se, men vi räknar med att det kommer att skilja sig en hel del från tidigare Sonic-äventyr, inte minst för att spelet av allt att dömande är mycket mindre linjärt än andra spel i serien. 

Mer information under E3?

Om lanseringen inte skjuts upp ytterligare en gång bör vi kunna förvänta oss att se mer material från spelet under de kommande månaderna. Gissningsvis kommer en uppdatering under spelmässan E3 i juni och förhoppningsvis inkluderar det gameplay.

Värm upp inför det nya Sonic-spelet med Sonic Colors: Ultimate

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 2