Spelbolag på börsen att hålla koll på

Spelbloggen
Annonser

Det är inte bara covid-19-pandemin som gjort att spelbolag är på frammarsch på börsen. Spel har under flera år ökat i tillväxt bland konsumenter, där allt från mobilspel till datorspel utvecklats i kvalitet i drastisk fart. Detta är inte bara fördelaktigt för spelälskare som oss – men även för de som vill diversifiera sin portfölj med aktier från innovativa, branschledande företag inom spelbranschen. Här är några av de mest framgångsrika spelbolagen på börsen just nu.

Activision Blizzard Inc.

En av de största namnen inom spelbranschen på börsen just nu är den amerikanska datorspelsutvecklaren Activision Blizzard. De står börsnoterade på NASDAQ som ATVI och har bara de senaste två åren ökat markant i värde. Även om omsättningstillväxten inte förväntas fortsättas i samma takt som det gör nu för företaget tror åtminstone vi på att det är en stabil och säker aktie att diversifiera sin portfölj med. Givetvis är vi inga börsanalytiker så vi föreslår inte att man ska stirra sig blint på våra rekommendationer. Köpa Tesla Aktier och andelar i Activision Blizzard innebär att man tar risker – men med tanke på tech-branschens framfart tror vi att det inte är annat än fördelaktigt.

Nintendo Co. Ltd. 

Det finns nog inte en enda spelfantast som kan förneka det populära, japanska hemelektronikföretaget Nintendo. De har sedan urminnes tider (1889) fokuserat på att tillverka högkvalitets-elektronikprodukter till sina kunder, där fokus framförallt varit på spelkonsoler och tv-spel. De är allra mest kända för sina superpopulära konsoler och äventyrsspel som Super Mario och Zelda. Nintendo Co. Ltd. är börsnoterat på som NTDOY och är definitivt ett stabilt kort när det kommer till aktieinvestering i spelbolag. De är trots allt kända för att ständigt leverera nya produkter som imponerar sina fans – bortsett från Wii U…

Electronic Arts Inc.

Ytterligare ett riktigt stort varumärke på börsen är välkända Electronic Arts Inc. Också kända som EA. De utvecklar spel och onlineinnehåll för spelkonsoler, mobila enheter och datorer. Värdet på Electronic Sports Inc. Överstiger flera miljarder dollar och de har en tydlig, stabil tillväxtpotential. Trots de många konkurrenter som finns på marknaden har Electronic Sports Inc. klarat sig utmärkt genom åren. De är ledande inom sport-spelgenren och är leverantör av välkända speltitlar som Fifa. De är börsnoterade på NASDAQ som GMBL och kan ses som en väldigt bra spelaktie att diversifiera sin portfölj med. Tror du på eSports frammarsch är EA:s aktier givetvis något att satsa på!

Huya Inc

Det är tråkigt om vi bara håller oss till de amerikanska superjättarna. Givetvis finns det andra, asiatiska aktier och spelutvecklare än bara Nintendo Inc. Det främsta varumärket i Kina är Huya Inc som beräknas vara en av de största tillväxtmarknaderna för e-sport. Även om vi inte vet hur stora de kinesiska företagen kommer att bli i västvärlden tycks det bli mer och mer populärt. Oavsett kan vi, genom att analysera börsen, se att tillväxtpotentialen för bolag som Huya ökar markant med åren. Vill du diversifiera din investeringsportfölj med annat än amerikanska varumärken kan Huya därför vara ett väldigt bra val. De är börsnoterade på NYSE som HUYA.

Betyg

Snittbetyg 0 / 5. Antal röster: 0