Spelstopp: viktiga tider för spelare att komma ihåg

Spelbloggen
Annonser

Något som alla spelare bör känna till är när favoritspelen har spelstopp. Spelstopp är den tidpunkt då det inte längre går att satsa pengar i ett visst spel. Inom sportsbetting har de flesta matcher gemensamt att spelstoppet är någon minut innan matchen börjar. Men det behöver inte alls vara så inom andra spel, som t.ex. lotto, bingo och keno. Här berättar vi mer!

spelstopp

Spelstopp ATG

Spelstoppen i ATG varierar beroende på vilket lopp du väljer att satsa på. De viktigaste loppen är V86, V64 och V75. V75 är förstås det stora lördagsloppet. Upp emot 100 miljoner kronor står på spel varje lördag! V75 har funnits sen början på 90-talet när premiärloppet gick av stapeln på Jägersro travbana. Totalt satsas det pengar i sju olika lopp där det gäller att hitta respektive vinnare. Den som prickar rätt 5-7 vinnare får lösa ut vinsten.

Spelstopp för lördagsloppet är klockan 16:20 men det körs också lopp på söndagar och vardagar. Söndagsloppet har spelstopp klockan 14:30. Loppen som körs måndag – fredag har spelstopp klockan 19:30. Ibland körs det även midnattstrav och då förflyttas spelstoppet på lördagen fram mot kvällen. Tänk på att tiderna för spelstopp kan ändras. För att får reda på exakta tider för spelstopp, besök ATG.se.

Spelstopp Lotto och Vikinglotto

Det är Svenska Spel som arrangerar Sveriges populäraste lotterier med miljontals kronor i vinstpotten. Den största vinsten som hittills delats ut från Lotto är 235 miljoner och i Vikinglotto delades 347 miljoner kronor ut till en norsk spelare 2017!

Till skillnad från Lotto så är Vikinglotto ett samarbete mellan nio olika länder i Norden och Baltikum, vilket förklarar de astronomiska vinstbeloppen som står på spel. I Sverige kostar det 10 kronor att satsa på en lottorad och det gäller att pricka in minst 6 av 48 nummer samt ett tilläggsnummer, även kallat vikingnummer. Alla rätt på en rad ger en garanterad vinstutdelning på minst 30 miljoner kronor.

Spelstoppen i Lotto och Vikinglotto skiljer sig åt rejält. I Lotto fungerar spelstoppet annorlunda eftersom det inte sker i samband med att lottodragningen kör igång. Du måste istället se till att lämna in ditt spel 1h och 10 minuter före lottodragningen (kl. 17:15) om du spelar på en onsdag och 1h och 40 minuter innan dragningen (kl. 18:15) om du spelar på en lördag. Under sommarsäsongen ändras tiderna för spelstopp eftersom lottodragningen sker i samband med Sommarkrysset i TV4 som sänds från Gröna Lund.

Vikinglotto har istället sina dragningar endast på onsdagar med spelstopp klockan 18:00.

Spelstopp Keno

Keno är en kär gammal goding som förknippas med Gotland. Dragningarna sänds i TV4 sedan 1992 med undantag för 2010-2013 då TV3 temporärt tog över sändningarna. Du kan följa dragningen varje vardag klockan 18:55 och på lördagar klockan 17:55. Spelstopp för Keno (oavsett dag) är en halvtimme innan sändningen.

Att hålla koll på de olika tiderna för spelstopp kan bli klurigt om du spelar både på lotto och keno eller om du kombinerar sportsbetting med trav. Många spelare blir irriterade när de missar spelstoppen och går istället över till att spela på casino utan spelstopp där det går att satsa både före, under och efter att matchen startat. Ett bra tips om du vill undvika spelstopp helt och hållet.

Champions League matchstart

Årets Champions League har dragit igång (likt senaste UFL) och hittills har turneringen bjudit på många otippade överraskningar. Zlatan Ibrahimovic är tillbaka, denna gång i matchtruppen för ett Milan som hittillls förlorat mot både Liverpool och Atlético Madrid i de två första gruppspelsmatcherna. Med sina nu 40 år blir Ibrahimovic den äldste målskytten någonsin i huvudturneringen!

Utan Messi går Barcelona på kryckor med hittills två förluster mot Bayern och Benfica. Bättre går det för ärkerivalen Real Madrid och fantastiskt bra går det för storfavoriterna PSG där Messi bjuder på drömmål och Mbappé smäller straffar. Detta ger förstås fina möjligheter till bra betting på de nästkommande matcherna. Datum för spelstopp för de olika matcherna varierar. Kolla tabellen hos ditt spelbolag för mer detaljerad info.

Betyg

Snittbetyg 4.8 / 5. Antal röster: 5