Sports Story – en titt på uppföljaren till Golf Story

Publicerad:

Skrivet av:Petter Mattsson

Verifierat av

Max L

2017 släppte Sidebar Games det Switch-exklusiva Golf Story. Spelet, som kombinerade sport med rollspel och äventyr i retrokostym tog spelare och kritiker med storm. Det dröjde inte länge förrän trycket blev stort på Sidebar att följa upp sin indie-succé och 2019 presenterade de namnet på sitt nya projekt: Sports Story.

Vad är Golf Story?

Du som spelade Mario Golf på Game Boy Color vet att blandningen av golfspel och RPG faktiskt är oväntat lyckad. RPG-elementen som gjorde golfandet till ett äventyr gav ett nytt djup till spelet, men trots det var det ont om efterföljare till Mario Golf. Den saken ändrades dock 2017, då Sidebar Games släppte Golf Story – ett spel som spann vidare på konceptet från Mario Golf och gjorde det ännu större.

Med 16-bitarsgrafik, jazzig musik och underhållande dialoger påminde spelet om en uppdaterad version av Earth Bound, fast med golfklubbor förstås.

Golf Story
Golf Story hyllades stort när det släpptes till Nintendo Switch. Bild: Nintendo.com.

Vad är Sports Story?

Sports Story spinner vidare på allt som gjorde Golf Story till ett bra spel. Här finns charmig 16-bitarsgrafik och RPG-element. Men den här gången är det inte bara golf som du kommer att tävla i. Sport Story inkluderar flera olika sporter som du måste lära dig att bemästra längs vägen, såsom tennis, fotboll, baseball, beachvolleyboll och märkliga hybrider av dem allihop.

Så här beskrivs spelet i marknadsföringen på Nintendo.com:

– Ge dig ut på ett golfäventyr på både vanliga och fantastiska platser.

– Studera på heltid vid en välrenommerad tennisakademi.

– Skaffa dig vänner och fiender i din strävan efter idrottslig excellens.

– Fängelser, spionage, minispel, begravda skatter + att du får träffa drottningen.

– Gör din tränare stolt genom att tävla i Decasportathon.

Upp till 4 spelare

Liksom Golf Story har även Sports Story ett multiplayerläge, där du kan tävla mot vänner i klassisk sportspelanda.

Medan Golf Story hade ett tvåspelarläge där man fick gå en niohåls golfrunda mot varandra, har Sports Story stöd för upp till fyra spelare i multiplayer. Antagligen kommer det gå att tävla mot varandra i fler sporter en golf den här gången, exempelvis på tennisplanen.

 Släpps förhoppningsvis snart 

Sidebar Games tillkännagav att man arbetade på Sports Story redan 2019, med beräknad release året efter. I augusti 2020  uppdaterade dock spelstudion besvikna fans om att Sports Story skulle komma att försenas, på obestämd tid. 

Sedan dess har det varit tyst, men i juni i år tog Sidebar Games till Twitter och meddelade att alla bitar äntligen börjar falla på plats:

Man delade också en skärmdump från spelet, som grafikmässigt ser ut att fortsätta i precis samma anda som Golf Story.

Vad det verkar så har Sports Story bara växt i takt med att man utvecklat spelet, och när det väl släpps kommer det vara ett betydligt mer omfattande spel än Golf Story. Tennisdelen ska exempelvis ha ett eget karriärläge och en hel del arbete har också lagts på att implementera grottutforskande, i klassisk dungen crawl-anda.

Något officiellt releasedatum har inte meddelats ännu, så det är bara att hålla tummarna för att det Sidebar Games säger om att bitarna börjar falla på plats verkligen stämmer.

Sports Story
Skärmdump från Sports Story. Bild: Sidebar Games.

Switch-exklusivt

Föregångaren Golf Story var ett exklusivt Nintendo Switch-spel och har heller inte portats till andra plattformar sedan dess. Detta är ett relativt ovanligt grepp, men det är samtidigt kul när spel stannar på en och samma plattform. Sports Story kommer också bara att släppas till Nintendo Switch, så om du inte redan äger konsolen är det dags att lägga vantarna på en nu. Här är allt du behöver veta om ny Nintendo Switch OLED

Betyg

Snittbetyg 5 / 5. Antal röster: 1