Statistikverktyg och speltips hjälper sportsbettare ta upp kampen med bettingsidorna

Spelbloggen
Artiklar

2017 ser ut att bli drömmen för alla sportsbettare som tar sitt spelande mer seriöst än att kasta in en enkel hundring på Zlatan som nästa målgörare. Under året har allt fler guider för speltips poppat upp, och de levererar dessutom med absolut högsta kvalite. Spelaren själv behöver inte längre grotta ner sig i obegriplig statistik och data, och behöver heller inte lägga särskilt många timmar framför TV:n. Istället googlar de helt enkelt upp vad nätet har att erbjuda i form av matcher, odds och tips. Allt levereras sedan i överskådlig form och spelaren kan själv välja och vraka bland olika experttips, analyser och statistiska verktyg.

Rekare och spelböcker hjälper med tips och oddsjämförelse

Med hjälp av olika spelsidor och dess tippare så levereras idag en enorm mängd speltips inom allt från klassiska sporter som fotboll, hockey, handboll och tennis till nyare varianter såsom mma och e-sport. Och det är inte heller bara sporter som utövas i Sverige. Allt mer populärt blir det att blicka över atlanten och spela på odds inom amerikansk fotboll (NFL), basket (NFL) och baseball (MLS).

Vad dessa så kallade ”rekare” gör är helt enkelt att analysera enorma mängder statistik-data samtidigt som de plöjer ner extremt mycket tid i att titta på sina respektive sporter för att plocka upp information som inte ens spelbolagen har möjlighet att snappa upp. Dessa rekare blir därmed enormt behjälpliga för gemene man som absolut inte har i närheten av den tid som krävs för att analysera ett spel på samma sätt.

På exempelvis en sida som bettingkung.se kan man läsa rekarnas hela motivering och analys samtidigt som de tipsar om bästa oddsen för respektive spel. Rekarens resultat följs sedan upp i spelböcker så att läsaren enkelt kan se om spelaren är vinnande eller ej. Läsaren kan även själv lägga upp en egen spelbok och kopiera/”lägga till egna” spel för att hålla koll på sitt spelande. Med sidans oddsjämförelse kan man även hitta egna spel och jämföra odds från mängder av spelbolag.

H2H-statistik och skaderapporter

Sidor som bettingkung.se erbjuder även verktyg som hjälper såväl rekare som läsare att analysera sina spel och matchdata. Med så kallade head-to-head verktyg kan man se avancerad data mellan exempelvis två fotbollslag. Hur de levererat tidigare under säsongen, interna möten, skaderapporter och massvis av annan statistik.

Statistik

Detta kan sedan kombineras med oddsjämförelsen för att hitta spel på allt från resultat, till händelser som mål, hörnor och kort.

Historisk data med avancerade sporttabeller

För ännu mer information och historisk data erbjuder nätet idag en enorm mängd tabeller för i stort sett alla ligor som finns därute. Utöver den klassiska ligatabellen så erbjuds ett enormt djup av tabeller för alla typer av händelser som kan ske under en match. Kolla formen på ett lag, se dess poängsnitt eller gå in på djupet på en viss spelare.

Recensioner och guider för bettingsidor

Utöver hjälp med själva spelet så vill en spelare idag även veta var denne på säkrast och bästa möjliga sätt kan lägga sitt spel. För detta erbjuder nätet guider som recenserar och betygsätter spelbolagen och alla dess funktioner för såväl desktop som mobil. Ta reda på mer om bolagets odds, betallösningar, support och annat, innan dess att man spelar.

Expempel på lista finner du här.

Betyg

Snittbetyg 4 / 5. Antal röster: 1